“Εσείς ο αντιμερκελιστής βάζετε τώρα τους ξένους να μας μαλώσουν”, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στον πρωθυπουργό. Αφελής και επικίνδυνη η επιστολή Κοτζιά για Σκόπια. Επικίνδυνο παιχνίδι η κοινή φύλαξη των θαλασσίων συνόρων με την Τουρκία




Στην απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο επέμεινε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εγκαλώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι ζητά από τους εταίρους να αναγκάσουν την αντιπολίτευση να υπερψηφίσει.
Στο σκληρό ροκ έναντι της κυβέρνησης, με την καταγγελία των μέτρων που φέρνει, συμφωνούν άλλωστε όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ, οι οποίοι επίσης υψώνουν τους τόνους μεσούσης της προεκλογικής εσωκομματικής περιόδου.
Ενδιαφέρον είναι επίσης πως ο κ.Μεϊμαράκης με τις αναφορές του σε Μοσκοβισί και Μέρκελ χάραξε μία διακριτά διαφορετική γραμμή όσον αφορά στη σχέση της ΝΔ με τους Ευρωπαίους εταίρους από ό,τι η προηγούμενη ηγεσία Σαμαρά.
Ο υπηρεσιακός και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ στην αρχή της ομιλίας του έκανε για περίσσιο θράσος Τσίπρα και υποστήριξε ότι στη Σύνοδο Κορυφής έγιναν κι άλλα, στα οποία δεν αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός: Δηλαδή ότι ο κ.Τσίπρας ζήτησε τη βοήθεια των επιτρόπων και των αρχηγών των ευρωπαϊκών κρατών για να ψηφίσει η αντιπολίτευση τα μέτρα.


Υπενθύμισε ότι ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί έκανε παρέμβαση και σύσταση στην αντιπολίτευση να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο και απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε: “Αυτό δε σας ενόχλησε εσάς κύριοι συνάδελφοι, που είστε πολύ ευαίσθητοι, ότι γίνονται τέτοιες παρεμβάσεις;”
Ο κ.Μεϊμαράκης υποστήριξε επίσης ότι ο κ.Τσίπρας στο περιθώριο της συνόδου είπε στην Άνγκελα Μέρκελ ότι η αντιπολίτευση δε θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.
“Κάνετε σαν το παιδάκι που φωνάζει τη μαμά να μας κάνει ντα. Εσείς ο αντιμερκελιστής, βάζετε τώρα τους ξένους να μας μαλώσουν”, είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι η ΝΔ θα στηρίξει ό,τι είναι προς όφελος της χώρας, θα βρεθεί απέναντι όμως σε υφεσιακά μέτρα.
Ο κ.Μεϊμαράκης απάντησε και στο επιχείρημα Τσίπρα πως η αντιπολίτευση οφείλει να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, διότι ο λαός ενέκρινε δια της ψήφου του τη συμφωνία: Υποστήριξε ειδικότερα ότι οι εκλογές έγιναν τόσο γρήγορα που ο ελληνικός λαός δεν γνώριζε τη συμφωνία , αλλά και προτού να έρθουν οι φόροι που αυτή συνεπαγόταν. “Υφαρπάξατε την ψήφο του λαού και αυτό θα το λέμε συνεχώς”, είπε.΄


Αναρωτήθηκε που ήταν το αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο, που υποσχόταν ο κ.Τσίπρας, στα μέτρα που έφερε “Αντί γι' αυτό μας λέτε για λίστα Λαγκάρντ, πόθεν έσχες.Πού είδε ο Τσίπρας τι έγραφαν τα πόθεν έσχες και τους έβγαλε όλους αθώους; Είχε δει και τη λίστα Λαγκάρντ;”, σχολίασε.
Τόνισε ότι: “Όποιος έχει βάλει το δάχτυλο στο μέλι πρέπει να τιμωρηθεί ανεξαρτήτως του σε ποια παράταξη βρίσκεται” και υποστήριξε ότι: “Η ΝΔ έχει καθαρό πρόσωπο και δε φοβάται καμία έρευνα”.
Αναρωτήθηκε επίσης τι σχέση έχουν τα φορολογικά μέτρα με το παραθαλάσσιο μέτωπο στο Κερατσίνι ή με το νόμο στα ΜΜΕ, που όπως υπενθύμισε η κυβέρνηση φέρνει εδώ και επτά μήνες. “Τι φοβόσαστε; Άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει εγώ δεν έχω πάρει κανέναν. Οι υπουργοί του ξέρει ποιον πήραν;”, πρόσθεσε.
Ο κ.Μεϊμαράκης χαρακτήρισε αφελή επικίνδυνη και ανόητη την επιστολή Κοτζιά για τα Σκόπια. “Τι μας λέει ο υπουργός Εξωτερικών, να διαπραγματευθούμε μεταξύ μας τα κόμματα; Έτσι κάνατε στη διαπραγμάτευση;” είπε και κατέληξε: “Ισχύει η απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η Μακεδονία είναι ελληνική. Αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια, όπως και η φύλαξη θαλασσίων συνόρων με την Τουρκία. Δεν θα περάσει με τίποτα.”

ΠΗΓΗ : news247.gr