'Σήκωσαν κεφάλι' τα έσοδα τον Οκτώβριο. Βελτιώνεται η εικόνα στο μέτωπο των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η ακτινογραφία των ενταγμένων στη ρύθμιση των 100 δόσεων οφειλετών

 

Για ενθαρρυντική πορεία των φορολογικών εσόδων έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα που ανοίγει εκ νέου τους κρουνούς χρηματοδότησης για την ελληνική οικονομία.
Παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία, ο κ. Αλεξιάδης γνωστοποίησε πως μόνο για τον μήνα Οκτώβριο τα φορολογικά έσοδα έχουν αυξηθεί κατά 714 εκατ. ευρώ, έναντι του αντίστοιχου μήνα του περασμένου έτους.
Αναφερόμενος στις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως για την περίοδο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου (ήτοι στο 10μηνο του 2015) έχουν μειωθεί κατά 536 εκατ. ευρώ έναντι του αντίστοιχου 10μηνου του 2014.
Παρουσιάζοντας επιμέρους στοιχεία, ο κ. Αλεξιάδης γνωστοποίησε πως στη ρύθμιση των 100 δόσεων έχει ενταχθεί ποσοστό οφειλετών 99,7% για οφειλές μικρότερες του 1 εκατ. ευρώ και μόνο το υπόλοιπο 0,03% των οφειλετών εμφανίζει χρέη υψηλότερα του 1 εκατ. ευρώ.
Στο μέτωπο της πάταξης της φοροδιαφυγής ο αναπληρωτής υπουργός διαπιστώνει ότι υπάρχουν απτά αποτελέσματα, επισημαίνοντας ότι από τον κλάδο εστίασης και διαμονής τα έσοδα εμφανίζονται αυξημένα κατά 28%.

ΠΗΓΗ ; news247.gr