Ενώπιον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι υπεγράφησαν συμφωνίες μεταξύ των δυο χωρών.



Πρόκειται για Σύμφωνο Αεροπορικών Μεταφορών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου καθώς και δύο μνημόνια κατανόησης μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρείας και μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας και του Οργανισμού Λιμένος Δαμιέττης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας χαιρετισμό στο επιχειρηματικό συνέδριο Ελλάδας-Αιγύπτου, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου θα αναπτυχθούν δυναμικά, δεδομένης της γεωγραφικής εγγύτητας και της σχετικής συμπληρωματικότητας των δύο οικονομικών.

Τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα εργαστεί για την φιλία και την περαιτέρω σύσφιξη ανάμεσα στις δύο φίλες χώρες», για να επισημάνει ότι η παρουσία του Αιγύπτιου Προέδρου στην Αθήνα επιβεβαιώνει την κοινή μας βούληση για την άνθιση της οικονομικής μας συνεργασίας.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι ενεργειακοί πόροι αποτελούν πηγές που πρέπει να αξιοποιηθούν στην προοπτική ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή και όχι συγκρούσεων και διχασμού στην περιοχή, ενώ συμπλήρωσε πως η διμερής Ελλάδας-Αιγύπτου και η τριμερής συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου δεν έχει στόχο να εναντιωθεί σε τρίτες χώρες

ΠΗΓΗ : newsit.gr