Εξετάζεται εάν ο Ιορδανός αμερικανικής υπηκοότητας δράστης έψαχνε να βρει ενδιαφερόμενους αγοραστές και στον ISIS

 


Συνελήφθη την Τρίτη το πρωί στην περιοχή του Ασπρόπυργου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής και τη συνεργασία υπαλλήλων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων του ΣΔΟΕ, δυνάμει παραγγελίας της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, ένας 49χρονος υπήκοος ΗΠΑ και Ιορδανίας.


Σε βάρος του είχε εκδοθεί Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών των ΗΠΑ για λαθρεμπόριο όπλων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.
Σύμφωνα με τις Αρχές των ΗΠΑ που τον αναζητούσαν, ήταν προμηθευτής όπλων κυρίως της Χεζμπολάχ, αλλά και άλλων ένοπλων οργανώσεων της Μέσης Ανατολής και μέρος της έρευνας αποτελεί η τυχόν διασύνδεσή του και με τον ISIS για την προμήθειά του με βαρύ οπλισμό. Τις έρευνες για τη δράση του 49χρονου μεγαλέμπορου λαθραίων όπλων, συνεχίζουν οι Αρχές μετά την σύλληψή του την Τρίτη στον Ασπρόπυργο.
Οι αμερικανικές Αρχές ειδοποίησαν τις ελληνικές για την άφιξη του 49χρονου, από την Αίγυπτο με πιθανό σκοπό την επαφή με ενδιαφερόμενους «πελάτες» από την Μέση Ανατολή και έτσι στήθηκε επιχείρηση για την σύλληψή του.

ΠΗΓΗ : news247.gr