ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ - ΘΕΛΕΙ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ


Η διάσταση του Μεγάρου Μαξίμου με μία μερίδα ιεραρχών με αιχμή το Σύμφωνο Συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών φάνηκε κατά τον εορτασμό των Θεοφανείων ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να διαταράξει την σχέση που διατηρεί με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.
Άλλωστε το Μαξίμου θέλει την Αρχιεπισκοπή σύμμαχό της κατά την διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης όπου ούτως ή άλλως όπως έχει προαναγγελθεί θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές για τον διακριτό ρόλο κράτους Εκκλησίας καθώς ακόμη φαίνεται πως δεν έχουν ωριμάσει πλήρως οι συνθήκες για τον διαχωρισμό τους.


Ο Αλέξης Τσίπρας δεν επιθυμεί σ΄ αυτήν την φάση να ανοίξει κανένα μέτωπο με την Εκκλησία κάτι που φάνηκε και από το γεγονός πως η κυβέρνηση κράτησε εμφανώς χαμηλούς τόνους μετά το ξέσπασμα ορισμένων μητροπολιτών κατά του Συμφώνου και κυρίως του Κορινθίας που επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό με...ευχές!

ΠΗΓΗ : newsbomb.gr