Παρατηρήστε τη συμπεριφορά του ώστε να διαπιστώσετε

εάν περνάει καλά στο σχολείο
Αν το παιδί σας έχει πέσει θύμα bulling αυτό σημαίνει ότι οι συμμαθητές του (νηπιαγωγείο, σχολείο, πανεπιστήμιο) σκοπίμως του προκαλούν πόνο. Αυτή η σκέψη και μόνο προκαλεί ανατριχίλα, πόνο, οργή και θλίψη σε κάθε γονέα.

Δυστυχώς σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία στην Ελλάδα σχεδόν 4.000 παιδιά και έφηβοι, σε έρευνα που έγινε το 2005 – 6 δήλωσαν ότι αναγνωρίζουν τις μορφές της σχολικής βίας, με τα αγόρια να εμφανίζονται συχνότερα ως δράστες και θύματα του bullying ενώ το 10-13% παραδέχονται ότι έχουν βιώσει bulling. Οι εκθέσεις επιβεβαιώνουν επίσης ότι ο εκφοβισμός ξεκινά στις νεότερες ηλικίες και μάλιστα με επιθετικό τρόπο. Η σκληρή συμπεριφορά αυξάνεται επίσης με την ηλικία – όσο μεγαλώνει δηλαδή ένα παιδί τόσο πιο σκληρό γίνεται.

Επίσης ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τα παιδιά μας συχνά δεν αποκαλύπτουν ότι έχουν πέσει θύμα εκφοβισμού. Κάποια παιδάκια δεν το λένε επειδή πιστεύουν ότι οι γονείς δεν θα τους πιστέψουν, άλλα φοβούνται μήπως γίνουν χειρότερα τα πράγματα, αλλά θεωρούν ότι πρέπει να το επιλύσουν μόνοι τους κι άλλα πάλι δεν θέλουν ούτε να φέρουν ούτε να έρθουν σε δύσκολη θέση αναφέροντας το περιστατικό.

Πηγή:newsbeast.gr