Αν θέλετε ένα σοκολατένιο κέικ που να μην περιέχει καθόλου αβγά και βούτυρο, τότε θα πρέπει να φτιάξετε οπωσδήποτε την παρακάτω συνταγή.

 

Υλικά:
1 φλ. ζάχαρη
3/4 φλ. καλαμποκέλαιο
1 + ½ κουτ. σούπας ξύδι
2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γλ. σόδα
1 φλ. νερό
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
1 φλ. κακάο (κοσκινισμένο)
3 κ.γ. baking powder

Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το λάδι, το ξύδι, το κονιάκ, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιών, τη βανίλια και ανακατέψτε πολύ καλά με το κουτάλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Έπειτα διαλύστε τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκαλιού και ρίξτε το χυμό μέσα στο μείγμα με τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια ρίξτε το αλεύρι, το backing powder, το κακάο και το νερό μέσα στο μείγμα και συνεχίστε το ανακάτεμα. και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι.

Λαδώστε μία φόρμα, ρίξτε το μείγμα και ψήστε στους 150 – 160 βαθμούς Κελσίου για 30-35 λεπτά. Δοκιμάστε με ένα μαχαίρι να δείτε αν είναι έτοιμο, καθώς φούρνος με φούρνο διαφέρει στο ψήσιμο, και αφού είναι έτοιμο αφαιρέστε το.

Αφήστε το να κρυώσει για περίπου 10-15 λεπτά. Μπορείτε να σερβίρετε με λιωμένη μαύρη σοκολάτα.

Καλή επιτυχία!

ΠΗΓΗ : www.mothersblog.gr