«Σε κάθε μου εγκυμοσύνη πέρασα επιλόχειο κατάθλιψη. Ήταν μια πολύ έντονη ψυχολογικά περίοδος για εμένα!», είπε στην εκπομπή του Dr. Oz που ήταν καλεσμένη και συνέχισε, «Ένιωσα ότι δεν ήμουν αντάξια των δυνατοτήτων μου ως γονιός, ως επιχειρηματίας ή ως σύντροφός. Είχα τόσο εύκολη εγκυμοσύνη που αργότερα κατά κάποιο τρόπο ήρθε σε αντιπαράθεση η ευκολία της αρχής με την επιλόχειο κατάθλιψη και για μένα ήταν ακόμη πιο δύσκολο να το διαχειριστώ!».

ivanka trump

Η Ivanka Trump, είναι παντρεμένη με τον Jared Kushner, έχει τρία παιδιά, την Arabella, 6 ετών, τον Joseph, 3 ετών, και τον Theodore, 18 μηνών.

ivanka 2

Όταν ρωτήθηκε γιατί αποφάσισε να μιλήσει τώρα και όχι πιο πριν για το ότι πέρασε επιλόχειο κατάθλιψη, η σχεδιάστρια μόδας απάντησε ότι δεν ήταν κάτι που είχε σχεδιάσει να συζητήσει αλλά...«Μου κάνατε μια ερώτηση και έπρεπε να σας απαντήσω. Είναι απίστευτα σημαντικό... βλέπετε, θεωρώ τον εαυτό μου ένα πολύ σκληρό άτομο. Είμαι φιλόδοξη, είμαι παθιασμένη, αλλά αυτό είναι κάτι που επηρεάζει όλους τους γονείς!».

Η κατάθλιψη μετά τον τοκετό είναι μια πραγματικά εξουθενωτική κατάσταση, η οποία επηρεάζει 1 στις 8 γυναίκες. «Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν αίσθημα θλίψης, ανησυχία, απελπισία, θυμό, ανεπάρκεια, ενοχή, τάσεις αυτοκτονίας, ανικανότητα να κάνει μια γυναίκα απλά πράγματα όπως να ντυθεί ή να κοιμηθεί. Πολλές φορές υπάρχει ο κίνδυνος, μια μητέρα που πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη αν δεν λάβει την απαραίτητη θεραπεία να βλάψει όχι μόνο τον εαυτό της αλλά και το ίδιο της το παιδί!», είπε ο γιατρός που ήταν μαζί με την Ivanka Trump στην εκπομπή.

ΠΗΓΗ: www.mothersblog.gr