Η στροφή και η αναγκαιότητα για boutique hotels και πάνω από όλα για homey ατµόσφαιρα, προσωποποιηµένo service και αυθεντική, ανθρωποκεντρική φιλοξενία, έχει φανεί στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια, κάτι που έδειξε τη δυναµική του και µε το ξαφνικό boom του Αirbnb.

Έτσι, η τάση αναζήτησης value for money διαμερισμάτων έχει φανεί τα τελευταία 2 χρόνια και στην Αθήνα µε πολλά παλιά κτήρια και αναξιοποίητα σπίτια να ανακαινίζονται σύμφωνα με τα κριτήρια που θέτει το Αirbnb για να μπορέσουν να κερδίσουν καλές κριτικές και φυσικά υψηλή τιμή στο… χρηματιστήριο αξιών της διαμονής.

Λόγω αλλαγής μάλιστα της νομοθεσίας, τα περισσότερα από αυτά κατάφεραν να έχουν μια…επίσημη θέση και στην booking.com. Όλα δείχνουν ότι αλλάζουν άρδην το πρόσωπο του urban τουρισµού της πόλης.

Σε Ψυρρή, Πλάκα, Μοναστηράκι, Aκρόπολη ξεφυτρώνουν καθημερινά εκτός από μικρά ξενοδοχεία και διαμερίσματα που ενώ άρχισαν ως μέλη του Airbnb, πλέον ανταγωνίζονται στα… ίσια τα καλύτερα ξενοδοχεία της πόλης με θέση πλέον και στο σύστημα κρατήσεων της booking! Aπό περιέργεια λοιπόν κι αναζητώντας να βρούμε ποιο είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής φτάσαμε στην Πραξιτέλους.

Το ApArt Suite, το οποίο μάλιστα  έχει πετύχει το απόλυτο 10αρι στη βαθμολογία της booking, βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, μόλις 400 μ. από την πλατεία Μοναστηρακίου και το προνομιακό του location ευνοεί ιδιαίτερα τις μετακινήσεις.

Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό loft 170 τ.μ. με ιδιαίτερη διακόσμηση και αυτό που στερείται από θέα το κερδίζει με την πολυτέλεια και τον elegant χαρακτήρα του. Κύριο χαρακτηριστικό του το φυσικό φως που λούζει τους χώρους από τα παράθυρα που ούτε λίγο ούτε πολύ εκτείνονται σε 15 μέτρα.

Οι χώροι του περιλαμβάνουν καθιστικό, τραπεζαρία, υπνοδωμάτιο, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, 2 μπάνια, αλλά και έναν χώρο γραφείου και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 4 άτομα. Στα δυνατά του χαρτιά συγκαταλέγονται και οι πολυτελείς ανέσεις που προσφέρει αντάξιες ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων.

Η urban αισθητική που είναι διάχυτη στο χώρο «παντρεύεται» αρμονικά με ένα artistic style το οποίο απογειώνεται με τα μοναδικά έργα τέχνης, όπως εντυπωσιακά αγάλματα και πίνακες ζωγραφικής που το κοσμούν.

Η τιμή του ξεκινάει από €200 την ημέρα και παρόλο που δεν είναι φθηνό είναι ιδανικό για όσους αναζητούν μια ξεχωριστή εμπειρία διαμονής στο κέντρο της Αθήνας.

 

ΠΗΓΗ: www.womantoc.gr