Θέλετε να κοιμηθείτε καλύτερα; Θέλετε να αισθανθείτε καλύτερα; Το 25% των ανθρώπων που αγοράζουν ηλεκτρικές κουβέρτες δηλώνουν ότι το κάνουν λόγω των θεραπευτικών ιδιοτήτων τους.

Τα προβλήματα που μπορούν να μειωθούν έως και να θεραπευτούν μέσω της ζέστης στον ύπνο είναι τα εξής:

Αρθρίτιδα

Οι άνθρωποι που υποφέρουν από μυοσκελετικά προβλήματα δεν είναι λίγοι. Είτε είναι μικρού είτε υψηλού βαθμού αρθρίτιδα, δεν παύει να ταλαιπωρεί τον κόσμο. Οι ηλεκτρικές κουβέρτες, ωστόσο, έχουν αποδειχθεί ειδικές στο να παρέχουν κάποια ανακούφιση από τους σχετικούς πόνους.

Μυϊκός πόνος και ειδικά πόνος στην πλάτη

Η θερμότητα έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό για να μειώσει τον πόνο που σχετίζεται με την πόνο των μυών γενικότερα. Μια ηλεκτρική κουβέρτα, και εφόσον οι μύες βρίσκονται σε άμεση επαφή με αυτή, παρέχει μια χαμηλού επιπέδου θερμότητα για πολλές ώρες που θα αυξήσει τη ροή του αίματος και έτσι θα μειώσει τους πόνους των μυών. Οι μύες έτσι θα έχουν την τάση να χαλαρώνουν, να χάνουν τη σκληρότητα και την πίεση τους. Η ελευθερία κινήσεων χωρίς πόνους θα δείτε ότι θα αποκατασταθεί.

Καλύτερος ύπνος σε ένα κρύο δωμάτιο

Οι περισσότεροι ερευνητές ύπνου πιστεύουν ότι ο ύπνος σε ένα μέτρια δροσερό δωμάτιο βοηθά κάποιον να κοιμηθεί καλύτερα. Με μια ηλεκτρική κουβέρτα μπορείτε να κλείσετε ή να χαμηλώσετε το καλοριφέρ σας όχι μόνο για εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και για ένα πιο δροσερό περιβάλλον ύπνου. Ωστόσο, θα παραμείνετε και ζεστοί χωρίς το επιπλέον βάρος των πρόσθετων κουβερτών.

Αλλεργίες και μείωση ακάρεων σκόνης

Τα ακάρεα αγαπούν την υγρασία. Η υγρασία που μπορεί να περιέχει ένα στρώμα συν το δέρμα και τα μαλλιά που πέφτουν από το σώμα, δημιουργούν ένα τέλειο έδαφος αναπαραγωγής ακάρεων σκόνης. Τα ακάρεα σκόνης προκαλούν άσθμα και συμπτώματα αλλεργίας. Διάφορες μελέτες επιβεβαίωσαν ότι η χρήση ηλεκτρικής κουβέρτας έστω για ένα μήνα μπορεί να μειώσει τα ακάρεα σκόνης έως και κατά 50% μέσω της μείωσης της υγρασίας.

ΠΗΓΗ: www.pairno.gr