Στην μικρή οθόνη και την συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης ετοιμάζεται να επιστρέψει ο γνωστός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης μεταφέροντας το μυθιστόρημα για την κρίση και τα Μνημόνια του συγγραφέα και μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Σκορίνη.

«Η ΕΡΤ έχει να προβάλλει μυθοπλασία 10 χρόνια, είναι καθήκον της να το κάνει», λέει στο protothema.gr ο σκηνοθέτης.

Η πρόταση του Μανούσου Μανουσάκη αναμένεται να πάρει το «ok» από του Δ.Σ. της ΕΡΤ και να ξεκινήσουν γυρίσματα, ώστε η σειρά να προλάβει να προβληθεί τον Οκτώβριο του 2018. Και ασφαλώς η ημερομηνία ίσως δεν είναι καθόλου τυχαία, ούτε ανεξάρτητη τυχόν πολιτικών εξελίξεων. Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο κ. Μανουσάκης «Είναι ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα που μέσα από ανθρώπινες ιστορίες περιγράφει την πολιτική ανέλιξη των γεγονότων από το 2002 μέχρι σήμερα. Είναι τέσσερις άνθρωποι ίδιας ηλικίας γύρω στα 60 δυο άνδρες και δυο γυναίκες που έχουν γεννηθεί την ίδια μέρα στο χωριό τους την Πρωτοχρονιά. Αυτό τους συνδέει σε όλη τους τη ζωή. Είναι πολύ ωραία περιγεγραμμένο το έργο χωρίς βαρύγδουπα λόγια. Βλέπουμε με ένα αστυνομιθυστορηματικό τρόπο τα πολιτικά τεκταινόμενα».

Το πολιτικό μυθιστόρημα «Οι ακύμαντοι» όπου ο συγγραφέας και ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφει την πλαστή ευδαιμονία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι τα Μνημόνια αναμένεται να προβληθεί στην ΕΡΤ υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μανούσου Μανουσάκη. Το βιβλίο πραγματεύεται το «ταξίδι» τεσσάρων ανθρώπων, δύο ανδρών και δύο γυναικών, από την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων ως την περίοδο των Μνημονίων στο Καστελόριζο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον μικροαστισμό, τον νεοπλουτισμό, τα νέα πολιτικά και πελατειακά τζάκια που σαν αποτέλεσμα είχαν σύμφωνα με τον συγγραφέα να μετατραπεί η χώρα σε ένα απίθανο...  τουμπερλέκι.

Ο εκδότης Ηλίας Λιβάνης ήταν ο άνθρωπος που είχε την ιδέα της μεταφοράς του βιβλίου στην μικρή οθόνη και αυτός που έφερε σε επαφή τους δυο δημιουργούς. Αν και η συνεργασία ευδοκίμησε η διοίκηση της ΕΡΤ ωστόσο δεν έχει δώσει ακόμα την επίσημη απάντησή της για να προχωρήσει η διανομή αλλά και τα γυρίαματα. «Μας έφερε σε επαφή ο κ. Λιβάνης που έχει τον εκδοτικό οίκο. Το διάβασα, μου άρεσε και ξεκίνησε η συνεργασία. Δεν έχουμε ξεκινήσει τα γυρίσματα γιατί η ΕΡΤ δεν έχει πάρει ακόμα αποφάσεις. Η πρόταση έγινε στην ΕΡΤ. Εγώ πιστεύω ότι είναι καθήκον της ελληνικής τηλεόρασης να κάνει μυθοπλασία που έχει να κάνει 10 χρόνια περίπου. Να είναι παρούσα σε όλα τα είδη των έργων. Είναι μια ποιοτική πρόταση», προσθέτει ο κ Μανουσάκης.

Τα γυρίσματα θα γίνουν σε Αθήνα, ΗΠΑ και Αγγλία αλλά σύμφωνα με τον σκηνοθέτη που θα έχει ξανά στο πλευρό του τον σεναριογράφο Σταύρο Αβδούλο, δεν θα είναι μια ακριβοπληρωμένη παραγωγή. «Το έργο μας διαδραματίζεται στην Αθήνα ενώ σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε περιορισμένα γυρίσματα σε ΗΠΑ και Αγγλία, ανάλογα με τα οικονομικά μας. Η παραγωγή είναι εξωτερική. Το έχει αναλάβει η δική μας εταιρεία. Δεν θα είναι ακριβή παραγωγή αλλά ούτε και της δραχμής. Πρόκειται για μια σοβαρή, αξιόλογη δουλειά. Θα επιλέξουμε καλούς ηθοποιούς αλλά δεν έχουμε ακόμα προχωρήσει σε διανομή.

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr