Τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, ενώ ταυτόχρονα είναι και ενυδατικά.

Βάλτε τα στην καθημερινότητά σας, δίνοντας έμφαση στα παρακάτω, που έχουν να σας προσφέρουν πολλά. 

Γκρέιπφρουτ

Είναι λίγο δύσκολο στη γεύση λόγω οξύτητας, αλλά είναι πλούσιο σε  αντιοξειδωτικά, κάλιο, σίδηρο και φυτικές ίνες. Το  γκρέιπφρουτ  μπορεί να συμβάλλει στη μείωση κινδύνου παθήσεων της καρδιάς, αλλά και κάποιων ειδών καρκίνου. 

Ακτινίδιο

Είναι πλούσιο σε  βιταμίνη C  που ενισχύει το ανοσοποιητικό, όπως και Α και Ε, κάλιο αλλά και σε φλαβονοειδή. Η συχνή κατανάλωσή του προστατεύει από ασθένειες του αναπνευστικού, καταπολεμά τις καρδιαγγειακές παθήσεις, έχει αντικαρκινική δράση, βοηθά στην καλύτερη πέψη και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και προστατεύει την υγεία των ματιών.  

Κεράσι
Τα φλαβονοειδή του, το κάλιο, οι βιταμίνες Ε και C, το  φολικό οξύ , το μαγνήσιο και τα καροτενοειδή συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, τη μείωση της κακής χοληστερόλης, των φλεγμονών και των εκφυλιστικών ασθενειών. 

Μήλο

Το  μήλο  είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες που κάνουν καλό στο έντερο, σε  βιταμίνες Α, C και Ε.   Βοηθά στην αντιμετώπιση του διαβήτη και του άσθματος, ενώ είναι ένα φυσικό μέσο για να φρεσκάρετε την αναπνοή σας.  

Αβοκάντο
Θεωρείται το πιο θρεπτικό φρούτο κι όχι τυχαία: η υψηλή του περιεκτικότητα σε  μονοακόρεστα λιπαρά  που βοηθούν στη μείωση της κακής χοληστερόλης είναι το δυνατό του όπλο, ενώ είναι ιδανικό και για τα βρέφη, λόγω της μαλακιάς και γλυκιάς υφής του. 
ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr