Κανείς δεν είναι τέλειος. Όλοι έχουμε ελαττώματα -λιγότερο ή περισσότερο ενοχλητικά- και οι επί των άστρων ειδικοί έχουν μια σκληρή αλήθεια να πουν σε κάθε ζώδιο.

Ποιο είναι, λοιπόν, το μεγαλύτερο ελάττωμα του τρυφερού Καρκίνου και ποιο του αρχηγικού Λέοντα; Πάμε να ξεψαχνίσουμε τις ατέλειες κάθε ζωδίου, όπως παρουσιάζονται από τους αστρολόγους.

Κριός: Ζήλια  

Αν κάποιος κλέψει την παράσταση, ο Κριός έχει την τάση να ζηλεύει σαν τρελός. Θέλει να είναι το επίκεντρο και δεν αντέχει να στερείται της προσοχής του κοινού του! Έχει φουσκωμένο «εγώ» και ακόμα κι αν θέλει, δεν μπορεί να το κρύψει.

Ταύρος: Αυτολύπηση

Λατρεύει να βυθίζεται στην αυτολύπηση και το αυτομαστίγωμα. Δεν κουράζεται ποτέ να παραπονιέται για όλους και για όλα. Εφευρίσκει καινούριους τρόπους και λόγους να νιώσει άσχημα με τον εαυτό του και νιώθει μονίμως θύμα.

Δίδυμος: Σκληρότητα

Εντάξει, δεν είναι ακριβώς σαδιστές, αλλά τους αρέσει να κρίνουν, να βγάζουν αρνητικά συμπεράσματα και μετά να κουνούν το δάχτυλο στους φίλους και τους γνωστούς τους. Η συμπεριφορά όσων πληγώνουν, μπορεί να τους αφήσει εντελώς ανεπηρέαστους επιδεικνύοντας σπάνια υψηλά επίπεδα σκληρότητας.

Καρκίνος: Κυκλοθυμία

Το βράδυ μπορεί να μισούν κάποιον και το πρωί να τον λατρεύουν. Είναι πολύ συναισθηματικοί και, συχνά, αφήνουν αυτόν τον συναισθηματισμό να κάνει κουμάντο στη λογική τους, πληγώνοντας ή στεναχωρώντας τους κοντινούς τους ανθρώπους.

Λέων: Εγωκεντρισμός

Ελπίζουμε ότι δεν το ακούτε από εμάς πρώτη φορά, αγαπητά λιοντάρια, αλλά είστε αρκετά εγωκεντρικά πλάσματα. Μπορείτε να βάλετε τρικλοποδιά στον διπλανό σας, εάν αυτό πρόκειται να κρατήσει εσάς όρθιους. Αν κάποιος πρόκειται να νικήσει οποιαδήποτε μάχη, αυτός θα είστε εσείς. Βαθιά μέσα σας είστε πολύ ευαίσθητοι κι ανασφαλείς, αλλά –προς Θεού- αυτό δεν πρέπει να το καταλάβει κανείς.

Παρθένος: Αγένεια

Οι Παρθένοι έχουν τα νεύρα τους. Μαντέψτε, όμως, αγαπητοί Παρθένοι: το ίδιο και όλοι οι υπόλοιποι. Απολαμβάνουν να ρίχνουν τη διάθεση των άλλων, για να μη νιώθουν μόνοι. Με την συμπεριφορά τους συχνά απομακρύνουν τους ανθρώπους και μετά, γεμάτοι τύψεις, κάνουν ό,τι μπορούν για να τους ξανακερδίσουν. Και φτου κι απ’ την αρχή.

Ζυγός: Χειριστικότητα

Οι Ζυγοί έχουν την πολύ άσχημη συνήθεια να χρησιμοποιούν την ευφυΐα τους για να χειρίζονται τους άλλους. Θωρούν προσωπική νίκη να χειραγωγούν τους ανθρώπους, ακόμα κι αν το κάνουν άθελά τους και θέλουν να εκπληρώσουν τις ανάγκες τους πάση θυσία.

Σκορπιός: Εμμονές

Οι Σκορπιοί έχουν περίσσευμα πάθους μέσα τους, γι’ αυτό όταν ερωτεύονται κάποιον (ή κάτι) γίνονται εμμονικοί! Όλους τους ο κόσμος περιστρέφεται γύρω απ’ το άτομο, το πράγμα ή την κατάσταση με την οποία έχουν «κολλήσει» και καταλήγουν να αγκιστρώνονται απ’ ό,τι τους δίνει χαρά, ξεχνώντας την υπόλοιπη ζωή τους.

Τοξότης: Αστάθεια

Ως γνωστόν, οι Τοξότες είναι τύποι παρορμητικοί κι ενθουσιώδεις. Καλά ως εδώ. Το πρόβλημα αρχίζει όταν στο πλάνο μπει η φημισμένη τους… βαρεμάρα. Μόλις ο Τοξότης νιώσει ότι βαριέται, εγκαταλείπει κάθε προσπάθεια –είτε πρόκειται για μια δουλειά, είτε για μια σχέση.

Αιγόκερως: Γκρίνια

Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τον πόνο τους, που –φυσικά- είναι ο μεγαλύτερος του κόσμου. Όταν ένας Αιγόκερως τα βρει σκούρα, θ’ αρχίσει να γκρινιάζει και δεν θα σταματήσει μέχρι να γίνει δυσάρεστος σ’ όποιον ξέρει και δεν ξέρει. Τα παράπονα και η αρνητικότητά τους, τους απομακρύνουν απ’ τους στόχους τους κι αυτό προκαλεί έναν φαύλο κύκλο γκρίνιας απ’ τον οποίο μπορεί να μη βγουν για εβδομάδες.

Υδροχόος: Ωφελιμισμός

Είναι αυτοαναφορικοί και «εαυτούληδες». Υποσυνείδητα βάζουν πάντα τον εαυτό τους στο επίκεντρο της σκέψης τους και προσπαθούν να ανακαλύψουν με ποιον τρόπο μπορούν να ωφεληθούν. Έχουν την τάση να αποφεύγουν καταστάσεις μέσα από τις οποίες, σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, δεν θα βγουν κερδισμένοι.

Ιχθείς: Αλαζονεία

Είναι λίγο σνομπ φύσεις τα ψαράκια, λένε οι ειδικοί. Η εσωστρέφεια και ο ήπιος χαρακτήρας τους κρύβουν καλά αυτήν την αλαζονεία, αλλά στην πραγματικότητα θεωρούν τους εαυτούς τους πολύ καλύτερους απ’ τους περισσότερους.

ΠΗΓΗ: www.mama365.gr