bcc29d54dd00438eae36dbe8cdbfc111

Έχετε αδερφή, μικρότερη ή μεγαλύτερη από εσάς; Τότε είστε καλύτερος άνθρωπος, ή σε έστω αυτό το συμπέρασμα καταλήγει μικρή επιστημονική μελέτη.

Τα αποτελέσματα της εν λόγω μελέτης δημοσιεύτηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση The Journal of Family Psychology. Για τις ανάγκες της, οι επιστήμονες εξέτασαν 400 οικογένειες με αδέρφια των δύο φύλων, ένα από τα οποία ήταν σε ηλικία μεταξύ 10 και 14 ετών. 

Τι έδειξε η μελέτη 

Η ύπαρξη μιας κόρης στην οικογένεια φαίνεται πως ενισχύει τη διανοητική υγεία των αδερφών της. Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης πως σε μια οικογένεια με παιδιά και των δύο φύλων, τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη ικανότητα ενσυναίσθησης, επικοινωνίας και επίλυσης διαφωνιών. Σύμφωνα με τη  Laura Padilla-Walker, καθηγήτρια της Σχολής Οικογενειακής Ζωής του Πανεπιστημίου Brigham Young στις ΗΠΑ και επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης, τα στοιχεία αυτά μπορεί να υπάρχουν παρά τους καυγάδες που μπορεί να προκύπτουν μεταξύ των αδερφών.

"Εφόσον υπάρχει τρυφερότητα και αγάπη, η κατάληξη για τα αδέρφια θα είναι πάντα θετική” σχολιάζει. 

Επιπλέον, όταν τα αδέρφια μαλώνουν μεταξύ τους, θα πρέπει να μάθουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους.

Η δεξιότητα αυτή είναι ζωτικής σημασίας για την πορεία της ζωής τους. Και παρότι συχνά τα αδέρφια μαλώνουν μεταξύ τους, παραμένει η αδιαμφισβήτητη αλήθεια πως η ζωή με έναν αδερφό ή μια αδερφή είναι λιγότερο μοναχική. 

Γιατί η αδερφή σας σας κάνει καλύτερο άνθρωπο;

Τα κορίτσια μιλάνε και επικοινωνούν περισσότερο απ’ ότι τα αγόρια. Αυτό σημαίνει πως μεγαλώνοντας με ένα κορίτσι στην οικογένεια, έχετε μάθει να ακούτε και να συζητάτε με άλλους ανθρώπους τα προβλήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητα. Και ένας ακόμη λόγος που αν είστε άντρας, η αδερφή σας αποδεικνύεται πλεονέκτημα: Έχετε μάθει από τα παιδικά σας χρόνια να επικοινωνείτε καλά με τις γυναίκες.

Τέλος, σύμφωνα με τη μελέτη, όταν οι γονείς πεθάνουν, οι κόρες είναι εκείνες που συνήθως κρατούν την οικογένεια ενωμένη και τις οικογενειακές παραδόσεις ζωντανές. 

Το συμπέρασμα: Καμία σχέση στη ζωή μας δεν είναι ανέφελη. Παρά τις περιστασιακές δυσκολίες, τα αδέρφια μας είναι οι άνθρωποι που θα είναι μαζί μας για όλη μας τη ζωή.

Μας κάνουν και τους κάνουμε καλύτερους ανθρώπους και όσο πιο κοντά είμαστε, τόσο καλύτερη γίνεται η ζωή μας. 

ΠΗΓΗ: www.capital.gr