Υλικά για 2-4 άτομα



- 60 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

- 2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού

- 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο βασιλικό

- 400 γραμμάρια σπαγγέτι

- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

- 500 γραμμάρια γαρίδες Νο 5

Εκτέλεση

Πολτοποιήστε σε γουδί το σκόρδο, το λεμόνι και βασιλικό μέχρι να γίνει μια απαλή πάστα.
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
Στο μεταξύ, λαδώνετε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και ζεσταίνετε σε μέτρια εστία. Μαγειρεύετε το μπέικον ψιλοκομμένο ανακατεύοντας για 4-5 λεπτά. Αφαιρέστε και στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί.
Επιστρέφετε στο τηγάνι και ρίχνετε το μισό βούτυρο και ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε τις γαρίδες και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά σε δυνατή εστία.
Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο τηγάνι με το μπέικον και το υπόλοιπο βούτυρο. Πασπαλίστε με βασιλικό και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ ; newsbeast.gr