Υλικά



αλεύρι για όλες τις χρήσεις: 350 γρ.
μαγιά ξηρή: 2 κουταλάκια του γλυκού
αλάτι: 1/2 κουταλάκι του γλυκού
νερό: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας
Για τη γέμιση
ζαμπόν: 200 γρ. κομμένε σε λεπτές φέτες
ελαιόλαδο: 2 κουταλιές της σούπας και λίγο επιπλέον για το άλειμμα
κρεμμύδι τριμμένο: 1
αλάτι
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
τυρί ρικότα ή μυζήθρα: 200 γρ. κομματιασμένη
μοτσαρέλα: 150 γρ. τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
μανιτάρια: 1 φλιτζάνι του τσαγιού
κόκκινη πιπέρια: 1 μεγάλη κομμένη σε κυβάκια
παρμεζάνα ή πεκορίνο: 150 γρ., φρεσκοτριμμένα
Εκτέλεση

Βάζετε σε κατσαρόλα  το λάδι και το κρεμμύδι. Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά ώσπου να μαλακώσει. Σε ένα μπολ ανακετεύετε τα τρία τυριά μεταξύ τους ( ρικότα ή μυζήθρα, παρμεζάνα και μοτσαρέλα ) . Ζυμώνετε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης στο μίξερ ώσπου να μαζευτεί η ζύμη γύρω από τον γάντζο ζυμώματος και συνεχίζετε το ζύμωμα 5' ακόμη σε πολύ χαμηλή ταχύτητα.


Αφήνετε τη ζύμη να φουσκώσει 10' και ανοίγετε  δύο φύλλα 30-35 εκ. Λαδώνετε καλά το ταψί και στρώνετε μέσα το ένα φύλλο της ζύμης. Απλώνετε από πάνω (στο μισό φύλλο) το 1/2 από το μείγμα των τυριών και κατόπιν τις μισές φέτες ζαμπόν τα μισά μανιτάρια (προαιρετικά) και την μισή πιπεριά. Πασπαλίζετε με αλατοπίπερο και βασιλικό.
Σκεπάζετε τη γέμιση με το υπόλοιπο φύλλο ζύμης και διπλώνετε τις άκρες για να κλείσουν καλά. Επαναλαβάνετε φτιάχνοντας με το δεύτερο φύλλο και τα υπόλοιπα υλικά ένα ακόμη καλτσόνε. Λαδώνετε τα καλτσόνε καλά και τα ψήνετε στους 200° C 20'-25', ώσπου να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Σερβίρετέ τα καλτσόνε ζεστά.

ΠΗΓΗ : icookgreek.com