Υλικά



1 μαρούλι χοντροκομμένο
4 φέτες μπέικον
1 φιλέτο κοτόπουλο
τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι
Για το dressing

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 αντσούγιες ή πάστα αντσούγιας
1 σκελίδα σκόρδο
Για τα κρουτόν

3 φέτες ψωμί του τόστ κομμένες σε κυβάκια
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση

Λαδώνετε καλά το στήθος κοτόπουλου το αλατοπιπερώνετε το περνάτε λίγο από το τηγάνι και στη συνέχεια το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 10-12 λεπτά. Βγάζετε το κοτόπουλο από το φούρνο και το κόβετε σε μεγάλους κύβους.
Τηγανίζετε το μπέικον για 2'-3' και το ψιλοκόβετε.


Για τα κρουτόν: Κόβετε το ψωμί του τοστ σε κυβάκια, περιχύνετε με λίγο λάδι και αλατοπιπερώνετε. Βάζετε μία σκελίδα σκόρδο σε ένα τηγάνι και ρίχνετε τα κρουτόν. Τηγανίζετε για 2'-3' τα κρουτόν και στο τέλος προσθέτετε λίγο βούτυρο. Ανακατεύετε διαρκώς να πάει το βούτυρο παντού και μέχρι τα κρουτόν να πάρουν χρώμα.
Για το dressing: Χτυπάτε καλά στο μπλέντερ όλα τα υλικά.
Παίρνετε ένα μεγάλο μπολ για σαλάτα και ρίχνετε το χοντροκομμένο μαρούλι. Προσθέτετε το κοτόπουλο, το μπέικον, τα κρουτόν και στο τέλος το dressing. Πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ : icookgreek.com