Με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκο Φίλη, συναντήθηκε  ο Βουλευτής του Νομού Φθιώτιδος Γιάννης Σαρακιώτης, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησής τους, προκειμένου να του εκθέσει ζητήματα αρμοδιότητος του Υπουργείου που αφορούν το Νομό Φθιώτιδος. Στη συνάντηση συμμετείχαν και ο Δήμαρχος του Δήμου Λοκρών, κ. Νικόλαος Λιόλιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ.κ. Γ. Βλαχάβας, Υπεύθυνος του Δήμου για θέματα Παιδείας και Γ. Σκαμπερδόπουλος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λάρυμνας, κ. Σαριγιάννης και ο κ. Αλ. Νικολόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λάρυμνας.

 

 

       Το κεντρικό θέμα συζήτησης με τον κ. Υπουργό ήταν η προοπτική λειτουργίας Λυκείου στη Λάρυμνα. Παρά τη διεξοδική ανάπτυξη του θέματος από τους παρισταμένους, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να εκθέσουν προσωπικά στον κ. Φίλη την επιχειρηματολογία τους υπέρ της λειτουργίας Λυκείου στην πόλη της Λάρυμνας, ο κ. Υπουργός διατύπωσε τις επιφυλάξεις του για την αναγκαιότητα μιας τέτοιας προοπτικής, που μάλλον δεν υποστηρίζεται από τον μικρό αριθμό ενδιαφερομένων μαθητών των περιοχών Λάρυμνας και Μαρτίνου τους οποίους κυρίως αφορά.

 

     Περαιτέρω, συζητήθηκε το ζήτημα της επαναλειτουργίας του Ι.Ε.Κ. Αταλάντης που χαιρετίστηκε θετικά από τον κ. Υπουργό, ο οποίος παρέπεμψε τον κ. βουλευτή και τους παρισταμένους εκπροσώπους φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης στον κ. Γενικό Γραμματέα δια Βίου Μάθησης, Παυσανία Παπαγεωργίου, για πιο επισταμένη εξέταση υλοποίησης της δυνατότητας αυτής. Ο κ. Γενικός, με τον οποίο συναντήθηκαν στη συνέχεια, ο κ. βουλευτής και ο Δήμαρχος Λοκρών, τους διαβεβαίωσε για την ιδιαίτερα θετική του στάση σε μια τέτοια προοπτική, που και ο ίδιος προσωπικά θα εξετάσει σοβαρά και θα επανέλθει επί του θέματος εν ευθέτω χρόνο.

 

    Τέλος, ο κ. Φίλη δια στόματος του κ. Σαρακιώτη έγινε κοινωνός της ανησυχίας των κατοίκων του Νομού για την πιθανή μείωση των λειτουργούντων νηπιαγωγείων στην περιοχή. Ο Υπουργός ήταν ιδιαίτερα καθησυχαστικός διαβεβαιώνοντας ότι δεν είναι ορατό κανένα τέτοιο ενδεχόμενο.