Μακρακώμη εναντίον Σπερχειάδας μετά  απο αρκετό καιρό .
Ο δήμος Μακρακώμης   με αποφαση του θα μετέχει στην λαμπαδηδρομία για την φλόγα αιμοδοσίας και καλεί με επιστολή του όλους τους πολίτες και τους συλλόγους να μετέχουν .
Όμως  η << φλόγα >> άναψε φωτιές αφού  σύλλογοι της ενότητας Μακρακώμης  όπως ο πολιτιστικός και οι εμποροβιοτέχνες αρνούνται να μετέχουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαξίωση της δημοτικής ενότητας Μακρακώμης .
όπως τονίζουν  η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει σε λάθος χειρισμούς και τακτικές   με τις οποίες ΄χαθηκε το αστυνομικό τμήμα και το εξεταστικό κέντρο .


 
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

“Σε απάντηση του εγγράφου που μας στείλατε σχετικά με την διοργάνωση και την συμμετοχή των συλλόγων της Δημοτικής Ενότητας Μακρακώμης στη Λαμπαδηδρομία με αριθ. πρωτ. 11919/3228 και θέμα: «Συμμετοχή σε εκδηλώσεις» θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά από συνάντηση που είχαμε οι φορείς της πόλης μας, αποφασίσαμε ομόφωνα την μη συμμετοχή μας στην Λαμπαδηδρομία λόγω της απαξίωσης της Δημοτικής Ενότητας Μακρακώμης από τα κέντρα αποφάσεων του Δήμου μας, όπως:

1) Απομάκρυνση του Α. Τ. από την πόλη μας (με απόφαση της Δημοτικής Αρχής)

2) Απομάκρυνση του εξεταστικού κέντρου

3) Μη κατασκευή εισόδου για το Κέντρο Υγείας Μακρακώμης (με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής).

Για τους ανωτέρω λόγους και όχι μόνο αλλά και για την αδιαφορία του Δήμου απέναντι στην πόλη μας αν και έχουμε πάντα την καλή διάθεση και το έχουμε αποδείξει έμπρακτα στο παρελθόν δεν μας το επιτρέπει η συνείδηση μας να συμμετέχουμε στη συγκεκριμένη εκδήλωση, παρά το γεγονός ότι συμφωνούμε με τις πανανθρώπινες ιδέες της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Ιστών και Οργάνων Σώματος”.