Με παιδικές φωνές , γέλια , δάκρυα αλλά και συγκίνηση γέμισε  για δύο ημέρες  η βιβλιοθήκη Λαμίας . Αιτία και αφορμή  η απόφαση  του προσωπικού να προσκαλέσουν  τα παιδιά  με τους γονείς τους που συμμετείχαν στα  θερινά προγράμματα και να ξεφυλλίσουν  όλοι μαζί το βιβλίο των αναμνήσεων μέσα απο φωτογραφίες και βίντεο .
Οι γονείς είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα  των προσπαθειών των παιδιών τους  στις θερινές δραστηριότητες , να δουν τα έργα που ΄δημιούργησαν  με φαντασία και  κόπο , να  δουν φωτογραφίες  με τα παιδιά εν δράσει και να απολάύσουν ένα μικρό βίντεο που δημιούργησαν εξ ολοκλήρου τα ίδια τα παιδιά .
Το προσωπικό φιλόξενο όπως πάντα  διηγήθηκε ιστορίες και παραμύθια με  πρίγκιπες και πριγκίπισες υπαρκτούς με ονόματα Εβελίνα , Χριστίνα , Ιωάννα , Γεωργία ,Βασιλική , Παναγιώτης , Κώστας , Χρήστος ......
που ζουν ανάμεσά μας .


Τα παιδιά είχαν την δυνατότητα μέσα απο τα θερινά προγράμματα να  κάνουν  πειράματα , να ζωγραφίσουν , να σχεδιάσουν , να κάνουν κατασκευές, να γυρίσουν ταινία , να διαβάσουν  ακόμη και να μάθουν ....να ράβουν κουμπιά .
Η περιπέτεια  για φέτος στην  παιδική βιβλιοθήλη τελείωσε και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού  για το επόμενο καλοκαίρι για νέα ταξίδια  στο φιλόξενο περιβάλλον  της βιβλιοθήκης της Λαμίας .
Αρκεί έως τότε να  μην κυριαρχήσουν οι δράκοι . Γιατί όλα τα παραμύθια περιέχουν  ένα δράκο . Το θέμα κάθε φορά είναι εάν θα νικήσει αυτός ή ...όλοι οι υπόλοιποι .
Και αυτό γιατί η βιβλιοθήκη  Λαμίας  με ευθύνη του Υπουργείου απο  φέτος το Φθινόπωρο υπολειτουργεί . Οι απαραίτητες τοποθετήσεις  προσωπικού δεν έγιναν όπως και οι αποσπάσεις  με αποτέλεσμα  η βιβλιοθήκη να λειτουργεί με τρία άτομα μόνο .


Το τραγικό είναι  ότι αναγκαστικά  η βιβλιοθήκη δεν θα  λειτουργεί πλέον  απογευματινές ώρες -με εξαίρεση ένα απόγευμα κάθε εβδομάδα -  και τα πρωινά του Σαββάτου .  
Τι συνεπάγεται αυτό ?
Οι μαθητές  θα πρέπει να φεύγουν απο το σχολείο για να επισκεφθούν την βιβλιοθήκη προκειμένου να δανειστούν ένα βιβλίο ή να κάνουν μία εργασία .
Οι εργαζόμενοι  θα πρέπει να φέυγουν απο την δουλειά τους  για να κάνουν την  έρευνα  που χρειάζεται στις εκδόσεις της βιβλιοθήκης .
Θα μου πείτε μα υπάρχει το διαδίκτυο . Αλλά τι συγκρίνεται με την μυρωδιά των βιβλίων και με την δύναμη της αφής .

Ας ελπίσουμε να μην  κερδίσει ο δράκος αλλά η δύναμη της γνώσης και της παιδείας .