Mε μία σκληρή ανακοίνωση ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου Λαμιέων αναφέρεται  κατά  της ανώνυμης  επιστολής που κυκλοφόρησε και την οποία υπογράφουν  κάποιοι ως υπάλληλοι του δήμου Λαμιέων χωρίς όμως περαιτέρω διευκρινίσεις .
Στην επιστολή διαχωρίζουν την θέση τους απο τις κινήσεις και τις τοποθετήσεις  του συλλόγου εργαζομένων σχετικά με τα  περιστατικά βίαιης συμπεριφοράς  σε βάρος υπαλλήλων  του δήμου .
Ο σύλλογος εργαζομένων με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για μεθοδεύσεις κάποιων και ύποπτα σενάρια σημειώνοντας  ότι κάποιοι αντιπολιτεύονται με δειλία . Παράλληλα κατηγορεί  για απάθεια και αδιαφορία την δημοτική αρχή  στα περιστατικάπου καταγγέλθηκαν απο τον σύλλογο .



Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Το Δ.Σ του   Συλλόγου με αφορμή μεμονωμένα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ την 27-09-2016 αναφέρει τα εξής :

Είμαστε οι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι των υπαλλήλων του Δήμου και εκφράζουμε το σύνολο των εργαζομένων όπως ορίζει το καταστατικό μας .

Ποιοι είναι αυτοί που μιλούν εξ ονόματος των υπαλλήλων και ποια οι νομιμοποίησή τους ;

Γιατί καλύπτονται πίσω από το ανώνυμο, ανυπόγραφο και παραπλανητικό  κείμενο ως « οι υπάλληλοι του Δήμου»;

Ο τρόπος με το οποίο ψευδώς φαίνεται ότι αφορά στο σύνολο των υπαλλήλων αγγίζει τα όρια του Ποινικού Νόμου .

Δεν είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε αντιμέτωποι με μεθοδεύσεις και ύποπτα σενάρια όπως συνέβη και στις εκλογές του Συλλόγου μας όπου δόθηκε ηχηρή απάντηση με το ποσοστό του Συνδυασμού μας να αγγίζει το 80% το οποίο δείχνει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στην Διοίκησή μας .

Μετά το περιστατικό βίαιης συμπεριφοράς σε συνάδελφό μας αποφασίσαμε να το καταγγείλουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο καθότι η Δημοτική Αρχή προσπάθησε με χαρακτηριστική  απάθεια να υποβαθμίσει το γεγονός και να μην προχωρήσει στις νόμιμες διαδικασίες.

Ο Σύλλογος για τα θέματα των μετακινήσεων έθεσε τις προτάσεις του στον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο και ουδέποτε αντέδρασε για τις μετακινήσεις των δυο συνδικαλιστών υπαλλήλων τις οποίες θεωρεί νόμιμες.

Αν κάποιοι θέλουν να μας αντιπολιτεύονται ας ξεπεράσουν την δειλία τους και τις αδιαφανείς πρακτικές τους και ας βγουν  μπροστά   με ονοματεπώνυμο για γόνιμη αντιπαράθεση και ουσιαστικό διάλογο .

Θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι θα μπορούσαν να ζητήσουν Γενική Συνέλευση που είναι το κυρίαρχο όργανο του Συλλόγου και εκεί να εκφράσουν την διαφωνία τους και όχι αυθαίρετα να κοινοποιούν ανώνυμες επιστολές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

 

Διαφορετικά δεν μπορούμε να απευθυνόμαστε με σοβαρότητα σε «σκιές» που το μόνο που γνωρίζουν είναι να έρπουν στα Γραφεία των  διοικούντων και να αναλώνονται σε ανούσιες έριδες και προσπάθειες δημιουργίας κλίματος διχόνοιας μεταξύ των εργαζομένων .

Όλοι κρινόμαστε ……… !

 

Με ομόφωνη απόφαση το  Δ/Σ  του συλλόγου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Η    ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ    ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                         ΚΑΝΑΠΙΤΣΑ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ