Ο Αποστόλης Αγγελακόπουλος έστειλε ηχηρό μήνυμα στην δήμαρχο Λιβαδειάς

μέσα από τα αναλυτικά γεγονότα. «Πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας και μπορούμε να επιλέγουμε όποιον δρόμο θέλουμε» είπε ο εκπρόσωπος των οδηγών φορτηγών.


Η κατάσταση για τους κατοίκους κατά μήκος της παλαιάς Εθνικής Λιβαδειάς- Λαμίας είναι απελπιστική εξαιτίας των τσουχτερών διοδίων ενώ κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Το Σάββατο από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα σε νέο τροχαίο με νταλίκα στο ύψος της Χαιρώνειας.
Λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι του Σαββάτου οδηγός επιβατικού αυτοκινήτου, 100 μέτρα από τα τελευταία σπίτια του χωριού, προσπάθησε να προσπεράσει βαρύ όχημα που είχε κατεύθυνση τη Λαμία.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, ο οδηγός του ΙΧ έκλεισε το δρόμο στη νταλίκα με αποτέλεσμα ο οδηγός της να επιχειρήσει ελιγμό, προκειμένου να αποφύγει τη σύγκρουση.

Το φορτηγό βρέθηκε τέρμα δεξιά του δρόμου και οι ρόδες του «έγλυψαν» την άκρη της ασφάλτου, με αποτέλεσμα το βαρύ όχημα να αρχίσει να ολισθαίνει ανεξέλεγκτα, να περνά στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να καταλήγει σε χωράφι ντελαπαριμένο από την πλευρά του οδηγού.

Ο οδηγός του φορτηγού αφού απεγκλωβίστηκε από κατοίκους της περιοχής που έσπευσαν στο σημείο, μεταφέρθηκε εκτός κινδύνου με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς.

Ο οδικός άξονας λόγω του αυξημένου φόρτου κυκλοφορίας έχει υποστεί πλέον σοβαρές ζημιές και οι κάτοικοι των χωριών από τους οποίους διέρχεται η παλιά Εθνική, απαιτούν από την πολιτεία την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία τους και απειλούν με νέες κινητοποιήσεις.

Πηγή:lamiastar.gr