Για δύο ημέρες θα βρίσκεται στη Λαμία  η μουσικοπαιδαγωγός και συγγραφέας Μάρω Θεοδωράκη η οποία θα κάνει την παρουσίαση του βιβλίου της «Η Σερενάτα για το Κανταδοχώρι» και σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς. Το σεμινάριο διοργανώνεται απο το νηπιαγωγείο << Η ΖΩΓΡΑΦΙΑ >> σε συνεργασία με την συγγραφέα η οποία κρατά χρόνια .
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου και το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 




Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ»

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΝΑΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Α’ ΚΥΚΛΟΣ

Το Νηπιαγωγείο «Η Ζωγραφιά» οργανώνει  Σεμινάριο Μουσικοκινητικής Αγωγής  σε συνεργασία με την μουσικοπαιδαγωγό-συγγραφέα Μάρω Θεοδωράκη.
Ένα ξεχωριστό βιωματικό σεμινάριο σε εξέλιξη  το οποίο  βασίζεται πάνω σε μουσικοκινητικά –ρυθμικοκινητικά  παιχνίδια εμπνευσμένα μέσα από την φωνητική πράξη. Το τραγούδι  – ίσως ο πιο άμεσος τρόπος έκφρασης- χρησιμοποιείται  μέσα από προτεινόμενες ασκήσεις-παιχνίδια , λέξεις – κλειδιά  , μουσική δραματοποίηση έτσι ώστε να αποτελέσει σύγχρονο εργαλείο στην καθημερινή μουσική δραστηριότητα νηπιαγωγών και δασκάλων .  Το σεμινάριο οφείλει να διδάξει , να ενθαρρύνει , να εμψυχώσει και να προτείνει  νέες μεθόδους για την σπουδαιότητα της μουσικής  σκέψης και πράξης.

Το βιωματικό Σεμινάριο της Μάρως Θεοδωράκη απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, δασκάλους, νηπιαγωγούς, μουσικούς , εμψυχωτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές κ.α. Δεν χρειάζεται να έχει κάποιος μουσικές γνώσεις για να το παρακολουθήσει .

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 3 ώρες και θα διεξαχθεί 11.00-14.00 το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Την Παρασκευή  μία ημέρα νωρίτερα στις έξι και μισή το απόγευμα  θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου <<Η ΣΕΡΕΝΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΤΑΔΟΧΩΡΙ >> απόσπασμα  του οποίοιυ διδάσκεται  στην ύλη της Γλώσσας  στην δευτέρα δημοτικού  ενώ θα δοθεί και παράσταση .


Ένα έργο εκπαιδευτικό διαδραστικό γραμμένο με πολύ φροντίδα, όπου το βασικό του μήνυμα είναι ότι πρέπει να υπερασπιζόμαστε την πολιτιστική μας κληρονομιά. Το έργο βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Μάρως Θεοδωράκη, απόσπασμα του οποίου υπάρχει στο βιβλίο της Γλώσσας της Β’ Δημοτικού και δίνει την δυνατότητα στους μικρούς θεατές να συμμετέχουν ενεργά στην εξέλιξη της ιστορίας.

Η τολμηρή Σερενάτα, απογοητευμένη από το κλείσιμο του μουσικού σχολείου, σχεδιάζει να ξαναφέρει τη μουσική στο Κανταδοχώρι