Η Μητρόπολη της Φθιώτιδας διαθέτει τους περισσότερους ιερούς ναούς μετά από τη Μητρόπολη Ιωαννίνων. 245 ιεροί ναοί στη Φθιώτιδα !

Σύμφωνα με την έκθεση της Γ.Γ. Θρησκευμάτων, οι υφιστάμενοι και νομίμως αδειοδοτημένοι ευκτήριοι οίκοι χριστιανικών ομολογιών είναι περίπου 300, και περιλαμβάνουν την Αγγλικανική Εκκλησία, την Αιθιοπική Ορθόδοξη Εκκλησία, την Αιγυπτιακή Κοπτορθόδοξη Εκκλησία, και την Εκκλησία των Ορθοδόξων Αρμενίων.

 

Επίσης την Ευαγγελική Εκκλησία των εν Ελλάδι Γερμανόγλωσσων, την Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία, τη Χριστιανική Ασσυριακή Εκκλησία, την Αρμενική Ευαγγελική Εκκλησία, την Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής, την Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής, την Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών (Μορμόνοι), τους Αντβεντιστές, τους Χριστιανούς Μάρτυρες του Ιεχωβά κ.ά. Οι νομίμως αδειοδοτημένοι ευκτήριοι οίκοι μη χριστιανικών θρησκευτικών κοινοτήτων είναι 20 και ανήκουν σε θρησκευτικές κοινότητες των Βουδιστών (7), των Ινδουιστών (3), του Ισλάμ (4) και των Μπαχάι (6). Και βεβαίως, υπάρχουν 11 εβραϊκές συναγωγές για τις λατρευτικές ανάγκες των μελών τους.