«O πατήρ ηυδόκησεν,ο λόγος σαρξ εγένετο και η Παρθένος έτεκε Θεόν ενανθρωπήσαντα.Αστήρ μηνύει ,μάγοι προσκυνούσι,ποιμένες θαυμάζουσι και η κτίσις αγάλλεται »!

Χριστούγεννα του 2016 ! Ο ζόφος έχει επισκιάσει τα πάντα ,η πενία έχει την τιμητική της ,η  απελπισία έχει θρονιαστεί σε κάθε σπίτι και σε κάθε οικογένεια ,η Ελλάδα μας στενάζει κάτω απ΄την οικονομική και ηθική κατοχή που της έχουν επιβάλλει οι σωτήρες της Ευρώπης !

Εντός και εκτός των τειχών ο εχθρός είναι ο ίδιος .Με διαφορετικά προσωπεία ,όμως παραμένει κοινός ! Το μόνο ελπιδοφόρο μήνυμα που φέρει τον αγνό αέρα τ’ ουρανού ,την πνοή μιας νέας ζωής και πραγματικότητος ,την μεγάλη γιορτή του ρήματος «αγαπώ», είναι η κατά σάρκα γέννηση του Σωτήρος Ιησού Χριστού !

 

Χριστούγεννα στην καρδιά μας ,όχι στο έλατο ! Χριστούγεννα της απλότητος και της άδολης δοτικότητος ! Χριστούγεννα της απομακρύνσεως απ’ την μικρή εγώ-πόλη στην τεράστια εσύ-πόλη ! Η ορθοδοξία μας έτσι πορεύεται για 2000 χρόνια με το να προσφέρει ανυστεροβούλως  στον συνάνθρωπο ,με το να μερίζεται ενώ παραμένει αμέριστος !

«Αμέριστος εν μεμερισμένοις » όπως αναφέρει ο ιερός Δαμασκηνός ! Αυτό είναι και το τριπλό νόημα των Χριστουγέννων : Αγάπη,αγάπη,αγάπη !

Χρόνια πολλά ,χρόνια μεστά από την Θεία Χάρη ,χρόνια φωτεινά απ΄το άστρο της Βηθλεέμ ,χρόνια γεμάτα θάλπος απ’ την αγκαλιά του Θεανθρώπου !

Ας θυμηθούμε και τον Γεώργιο Δροσίνη : «Την Άγια Νύχτα τη Χριστουγεννιάτικη ποιος δεν το ξέρει ; Των μάγων κάθε χρόνο τα μεσάνυχτα λάμπει τ΄αστέρι .Κι όποιος το ‘ βρει μεσ’ τ’ άλλα αστέρια ανάμεσα και δεν το χάσει ,σε μιαν άλλη Βηθλεέμ ακολουθώντας το μπορεί να φθάσει»!

Η «Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ και ο επικεφαλής της Γιώργος Σαγιάς ,εύχονται σε όλους λιγότερο πόνο ,λιγότερη υποκρισία και λιγότερη δυστυχία και περισσότερη αγάπη ,αλήθεια και ευτυχία ! Οι εγκάρδιες ευχές μας για Καλά Χριστούγεννα ,ας συνοδεύονται και από πράξεις αγάπης για τον συνάνθρωπο .

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα !

 

 

Γ. Σαγιάς