Την παραίτησή του από υπεύθυνος του «Κακογιάννειου Αστεροσχολείου Υπάτης» κοινοποίησε  μέσω της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο επικεφαλής του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών, Δρ. Γιώργος Γιάννακας.


Η παραίτησή του προκαλεί ερωτηματικά αλλά δεν είναι κεραυνός εν αιθρία αφού όλοι γνώριζαν τις τεταμένες σχέσεις με τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας τους εκπροσώπους της Τοπικής Κοινότητας Υπάτης και του Δήμου Λαμιέων.


Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο κ. Γιάννακας αναφερόταν  με άσχημο και ειρωνικό τρόπο με μηνύματα στο διαδίκτυο κατά του Σ.Ε.Α.Φ. που διαχειρίζεται το αστεροσχολέιο Υπάτης .
Το τελευταίο διάστημα τα παράπονα για την λειτουργία του αστεροσχολείου Υπάτης είχα ενταθεί με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση να τηρεί σιγή ιχθύος .


Στην παραίτησή του ο κ. Γιάννακας αφήνει αιχμές για την συμπεριφορά των μελών του Σ.Ε.Α.Φ και τον τρόπο λειτουργίας του αστεροσχολείου Υπάτης αλλά κια για τον δήμο Λαμιέων αφού μέχρι σήμερα , όπως τονίζει δεν έχει βρεθεί ένας σωστός τρόπο συνλειτουργίας  του αστεροσχολείου .

Στην επιστολή αναφέρονται προβλήματα που έχουν να κάνουν με τις σχέσεις και την συνεργασία ολων των πλευρών .
Το ουσιαστικό όμως είναι τι θα γίνει με το αστεροσχολέιο καθώς αποτελεί το κόσμημα της περιοχής ενώ έχει χαρακτηριστεί ως το τρίτο πλανητάριο της χώρας.
Θα αφεθεί  στην μοίρα του ένα τέτοιο έργο όταν το ζητούν να το επισκεπτούν όλα τα σχολεία της χώρας .
Όταν ο εξοπλισμός του - δες τηλεσκόπιο - είναι απο τους πιο σύγχρονους που υπάρχουν στην Ελλάδα ?