Τι γίνεται τελικά με το αστεροσχολείο Υπάτης ?


Μόλις χθες δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση με την ανακοίνωση της παραίτησης του υπεύθυνου ΕΚ.Φ.Ε για το αστεροσχολείο   απο την δευτεροβάθμια εκπαίδευση κ. Γιώργου Γιάννακα .


Η απόφαση αυτή φαίνεται όμως ότι ανακλήθηκε μέσα σε 24 ώρες σχεδόν  ενώ σήμερα τις πρωινές ώρες κανονικά ξεναγήθηκαν δύο σχολεία που είχαν κλείσει ραντεβού από τον κ.Γιάννακα .
Ο κ. Γιάννακας βρέθηκε κανονικά στην θέση του και η χθεσινή παραίτηση ήταν σαν να μην υπήρχε .

Με ανακοίνωσή της η δευτεροβάθμια εκπαίδευση Φθιώτιδας δηλώνει  ότι ο κ. Γιάννακας ανακάλεσε την παραίτησή του και δεν τίθεται θέμα για την λειτουργία του σχολείου .
Και αυτό δημιουργεί ερωτηματικά καθώς στην επιστολή του ο αρμόδιος υπάλληλος άφηνε αιχμές για δεκάδες προβλήματα συνεργασίας με τους υπόλοιπους συνδιοκτήτες με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του αστεροσχολείου .
Δεν ισχύουν σήμερα  τα εν λόγω προβλήματα ?
Δεν δυσκολεύουν το έργο  του υπαλλήλου του Ε.Κ.Φ.Ε ?
Η ανησυχία  όλων  είναι για την λειτουργία ενός τέτοιου σημαντικού έργου για την Λαμία το οποίο αποτελεί το << καμάρι >> της περιοχής  και όχι μόνο .
Πρέπει να λειτουργεί χωρίς προβλήματα και χωρίς να υπάρχουν προστριβές και διαμάχες για θέματα που δεν έχουν να κάνουν με την ουσιαστική λειτουργία του αστεροσχολείου .
Τις επόμενες ημέρες αναμένονται νέα στοιχεία  για το θέμα που έχουν να κάνουν με οικονομικά ζητήματα και με οικονομικές αξιώσεις .
Ο σύλλογος ερασιτεχνών αστρονόμων πάντως  τονίζει ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί το αστεροσχολείο Υπάτης κανονικά , πρώτα προς όφελος των μαθητών όλης της Ελλάδας και μετά προς όφελος της επιστημονικής μελέτης .