Ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το επίσημο πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου  στη Λαμία.

Ο σημαιοστολισμός θα ξεκινήσει από το πρωί της Πέμπτης 23 Μαρτίου και οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το Σάββατο με τη μεγάλη παρέλαση.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Οµιλίες από κατάλληλους οµιλητές στους µαθητές των σχολείων της Α/θµιας και Β/θµιας Εκπ/σης, στους υπαλλήλους των ∆ηµοσίων Υπηρεσιών, των Οργανισµών του ∆ηµοσίου ∆ικαίου κ.λ.π.

Ώρα 11.30΄: Προσκύνηµα και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Αθανασίου ∆ιάκου, στην οµώνυµη πλατεία, από αντιπροσωπείες Φοιτητών του Πανεπιστηµίου Στερεάς Ελλάδας, Σπουδαστών του ΤΕΙ Λαµίας, Μαθητών του Εκκλησιαστικού Λυκείου, Μαθητών Α΄/θµιας και Β΄/θµιας Εκπαίδευσης, των Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, µε επικεφαλής Καθηγητές, ∆ασκάλους και Βαθµοφόρους αντίστοιχα.

Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Ώρα 07.30΄: Χαρµόσυνες κωδωνοκρουσίες όλων των Εκκλησιών της πόλης.

Ώρα 08.00΄: Έπαρση της Σηµαίας στο Περιφερειακό Κατάστηµα και απόδοση τιµών από τιµητικό άγηµα του Στρατού και τη Φιλαρµονική του ∆ήµου Λαµιέων. Περιφορά της Φιλαρµονικής του ∆ήµου Λαµιέων στις κεντρικές οδούς της πόλης, µε παιάνισµα πατριωτικών εµβατηρίων.

Ώρα 10.15΄: Πέρας προσέλευσης επισήµων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

Ώρα 10.30΄: Τέλεση Επίσηµης ∆οξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, χοροστατούντος του Σεβασµιώτατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Νικολάου.

Μετά τη ∆οξολογία, θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ηµέρας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό από τον Προϊστάµενο της ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας κ. Σπύρο Πιλιτζίδη.

Ύστερα, κατά την οικεία τάξη, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασµα θα µεταβούν σε επίσηµη ποµπή στο Μνηµείο του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ∆ΙΑΚΟΥ (Καλύβα Μπακογιάννη), όπου θα ψαλεί επιµνηµόσυνη δέηση.

Στη συνέχεια θα πραγµατοποιηθεί στην πλατεία ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ∆ΙΑΚΟΥ κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Ήρωα.

Μετά την κατάθεση των στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύµνος και η ποµπή θα επιστρέψει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και στην συνέχεια στο Περιφερειακό Κατάστηµα, στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδας.

Ώρα 12.00΄: Παρέλαση Πολιτικών και Στρατιωτικών Τµηµάτων στην Πλατεία Ελευθερίας, µε τη µέριµνα Καθηγητών Φ.Α., της Οµάδας Φυσικής Αγωγής Φθιώτιδας, για τα πολιτικά τµήµατα.