Ο πρώτος των πρώτων είναι ο 18χρονος Γρηγόρης Σμάνης από την Λαμία ο οποίος συγκέντρωσε στις πανελλήνιες εξετάσεις 19.353 μόρια.


Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα  για τον 18χρονο μαθητή του 6ου Γενικού Λυκέιου Λαμίας αφού καταφέρνει να περάσει στην ιατρική Αθηνών .
Η επιτυχία όπως δηλώνει στο radiomemory.gr  ήρθε  μετά απο μεθοδικό διάβασμα  με πρόγραμμα και θέληση .
Γιος του εκπαιδευτικού και προέδρου του συλλόγου ερασιτεχνών αστρονόμων Φθιώτιδας Φάνη Σμάνη αλλά και της εκπαιδευτικού Σούλας Σμάνη έδειξε μέσα από τις διακρίσεις σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ότι ήρθε ...για να μείνει .
Το όνομά του  φιγουράρει σε διακρίσεις τόσο στον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής  όσο και στον πανελλήνιο διαγωνισμό αστρονομίας .
Ο Γρηγόρης Σμάνης έλαβε το 3ο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό της Φυσικής και διεκδίκησε και πέτυχε μία θέση στην Ολυμπιάδα αστρονομίας μετά την επιτυχία του στον πανελλήνιο διαγωνισμό αστρονομίας .
Ο Γρηγόρης μαθητής των φροντιστηρίων Βαγγέλη Στεφανή  δηλώνει ικανοποιημένος από την επιτυχία  του ενώ οι γονείς του  εκφράζουν την περηφάνια τους με σεβασμό στις προσπάθειες του γιου τους .

Συνολικά συγκέντρωσε 19.353 μόρια, ενώ οι επιδόσεις στα μαθήματα που έγραψε ήταν:

Έκθεση…17,2

Φυσική…20

Χημεία …19,8

Βιολογία.... 19,9