Η  Γιωτοπούλου Αναστασία, υπηρέτησε πιστά ως Εθελόντρια Αδερφή στο Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λαμίας επί 29 χρόνια, από το 1988 έως το 2017.

Όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκε εθελοντικά στο Νοσοκομείο Λαμίας, στο Γηροκομείο Λαμίας, στο Ορφανοτροφείο Αρρένων-Θηλέων Λαμίας. Υπηρέτησε στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στην Άνω Καλλιθέα Σπερχειάδας από το 1997 έως το 2003. Συμμετείχε ενεργά στην υποδοχή παιδιών από τη Γιουγκοσλαβία, στη δεματοποίηση - διανομή ιματισμού και τροφίμων σε χωριά της Φθιώτιδας και σε άπορες οικογένειες εντός της πόλεώς μας. Ήταν αρωγός στην οργάνωση και λειτουργία των γραφείων του Τμήματός μας από την αρχή της ύπαρξής του επί Προεδρίας  Μητροπολίτη Δαμασκηνού.

Επίσης έδωσε ενεργά το παρόν σε όλους τους εράνους του Ε.Ε.Σ., δοξολογίες, παρελάσεις και λοιπές δημόσιες εκδηλώσεις της πόλης ως εθελόντρια Ερυθροσταυρίτισσα.

Για τις δραστηριότητες  αυτές  τιμήθηκε με το χάλκινο μετάλλιο εράνου το 1990, προάχθηκε σε Αδερφή το 1994 και σε Αδερφή Α’ το 2003. Δυστυχώς δεν πρόλαβε να λάβει τον τρίτο της βαθμό με τον απροσδόκητο χαμό της. Υπήρξε μέλλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Σ. Λαμίας από το 1988 έως το 2004.

Ως Εθελόντρια υπήρξε πάντα παρούσα, δοτική, οργανωτική  με δυναμική παρουσία, γεμάτη αγάπη και διάθεση προσφοράς στον πάσχοντα εμφορούμενη από τις αρχές και τα πιστεύω του Ερυθρού Σταυρού.

Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ., οι Εθελόντριες και Εθελοντές, καθώς και το προσωπικό του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Λαμίας, εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, ευχόμενοι να έχει  καλό παράδεισο και να αναπαυθεί η μεγάλη, δοτική και γενναιόδωρη ψυχή της.

Για μας, θα είναι πάντα κοντά μας, στην ψυχή  μας και στην καρδιά μας.