Σε εξέλιξη  η καυτή συνεδρίαση  του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων - και λόγω θέματος αλλά και λόγω θερμοκρασίας αφού το κλιματιστικό παρουσιάζει προβλήματα - για το θέμα των προσλήψεων και της αποκομιδής.

Στη συνεδρίαση και σήμερα παρευρίσκονται  οι συμβασιούχοι  οι οποίοι θα βρεθούν στον δρόμο .

Για πάνω από δύο ώρες το σώμα αναλώθηκε σε τοποθετήσεις  για το εάν θα συζητηθεί το θέμα και με ποια δομή καθως σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά την πρόσληψη υπαλλήλων για τον δήμο Λαμιέων .

Το σώμα πριν προχωρήσει  στην συζήτηση της ημερήσιας διάταξης ψήφισε ονομαστικά για την πρόταση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργου Κοτρωνιά σύμφωνα με την οποία ζητούσε να τροποποιηθεί η ημερήσια διάταξη και η θέση της δημοτικής αρχής και να ζητηθείς από τον δήμο η πρόσληψη 45 τουλάχιστον εργαζομένων .

Η πρόταση δεν πέρασε αν και υπήρξαν ξανά διαρροές από την πλειοψηφία για το θέμα των εργαζομένων .

Η ψηφοφορία ήταν 22 ΟΧΙ   17 ΝΑΙ και 1 ΠΑΡΩΝ .

<<...Είμαστε υπερ της κάλυψης με μόνιμο προσωπικό για αυτό και η λύση του ιδιώτη είναι μόνο για ένα χρόνο , τόνισε ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης δίνοντας εξηγήσεις  για την απόφαση να προχωρήσει σε σύμβαση με ιδιώτη μετά από διεθνή διαγωνισμό για την αποκομιδή των απορριμμάτων .
Ο κ. Σταυρογιάννης τόνισε χαρακτηριστικά πως << ...εάν ο δήμος είχε την δυνατότητα  να δοκιμάσει την εφαρμογή της τροπολογίας που ζητούν οι εργαζόμενοι τότε δεν θα μπορεί να πράξει την  σύμβαση με τον ιδιώτη .
Όμως τώρα θα προχωρήσουμε  στην λύση του ιδιώτη ΜΟΝΟ για ένα χρόνο και εάν στο μεσοδιάστημα δοθεί λύση στο θέμα των προσλήψεων εννοείται ότι θα γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού . ...>>

Ο δήμαρχος Λαμιέων άφησε να εννοηθεί ότι αυτή είναι η μόνη λύση στην παρούσα  φάση και εξυπηρετεί τον δήμο αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανακληθεί εφόσον ανοίξει ο δρόμος για προσλήψεις .

Ο δήμαρχος Λαμιέων  πρόσθεσε πως ο δήμαρχος πρέπει να λαμβάνει χρήσιμες και αναγκαίες αποφάσεις και όχι να γίνεται μόνο αρεστός .

Στην έναρξη  της ημερήσιας διάταξης μιλώντας  εκπρόσωπος των συμβασιούχων τόνισε ότι καταδικάζει προσωπικά τον δήμαρχο Λαμιέων για την απόφασή του γιατί ο δήμαρχος απολύει τους εργαζόμενους αφού πρώτα τους εκμεταλέυτηκε και τους ήπιε  το αίμα.

Οι συμβασιούχοι σημείωσαν ότι δεν θα μέινουν με σταυρωμένα χέρια στην απόφαση αυτή .

Οι εκφράσεις αυτές πυροδότησαν την έκρηξη του δημάρχου ο οποίος  άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά .