Το κουδούνι χτύπησε για όλους τους μαθητές και η έναρξη της σχολικής χρονιάς έγινε με τον καθιερωμένο αγιασμό .


Την τιμητική  τους είχαν δύο σχολεία.
Το πέμπτο Λύκειο Λαμίας και το ένατο γυμνάσιο Λαμίας .
Το ένατο γυμνάσιο λειτουργεί για πρώτη χρονιά φέτος αφού ιδρύθηκε το καλοκαίρι  και φιλοξενεί μόνο πρώτη γυμνασίου .


Πρόκειται για ένα νέο γυμνάσιο το οποίο δημιουργήθηκε για την αποσυμφόρηση του πέμπτου γυμνασίου και των υπολοίπων και σε αυτό φοιτούν οι μαθητές από το 7ο δημοτικό Λαμίας , το 20ο δημοτικό και το δημοτικό του Σταυρού .
Αυτο που  ξεχωρίζει κτιριακά είναι το πέμπτο Λύκειο , αφού πρόκειται για ένα νέο μοντέρνο κτίριο  από τα καλύτερα στη χώρα .


Το κτίριο κατασκευάστηκε από την περιφέρεια Στερεάς  στην περιοχή του Παγκρατίου και αποτελεί στολίδι για την πόλη .


Κατά τον αγιασμό ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης τόνισε :
 << O λόγος ύπαρξης μίας υπηρεσίας ή μίας αρχής στην τοπική κοινωνία, επιβεβαιώνεται μόνο όταν ξεκινάς από την εξαγγελία ενός έργου και το φτάνεις μέχρι την παράδοσή του στους ιδιοκτήτες του. Η Παιδεία είναι εθνική υπόθεση και ως τέτοια την αντιμετωπίζουμε. Γι αυτό πέρα από αυτό το ολοκαίνουργιο κτίριο, αφήνουμε πίσω κόμματα και πολιτική και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να δημιουργήσουμε μία ομπρέλα προστασίας για όλους τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Με το έκτακτο οικονομικό βοήθημα, με τα σχολικά γεύματα και με όλες τις δράσεις που έχουμε σχεδιάσει για να μην υπάρχει ούτε ένα παιδί που δεν θα έχει τις ίδιες ευκαιρίες με τα υπόλοιπα. ....>>

Καλή σχολική χρονιά σε όλους!!!

 

Κατά την τελετή του αγιασμού, ο κ. Μπακογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ευθύμιο Καραΐσκο, αφού ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους, ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν εντατικά και αποτελεσματικά ώστε το νέο σχολικό συγκρότημα να είναι έτοιμο σήμερα και να μπορέσει να υποδεχθεί μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

Πρόκειται για σχολικό συγκρότημα που αποτελείται από 12 ανεξάρτητα κτίρια, δυναμικότητας 27 αιθουσών, 2 εργαστήρια φυσικής-χημείας, 2 αιθουσών τεχνολογίας, 1 αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και χώρους που ανταποκρίνονται στους αυστηρούς κανονισμούς προσβασιμότητας ατόμων με αναπηρία και ασφάλειας κάθε μαθητή και επισκέπτη με προϋπολογισμό 6.878.000ευρώ.