Κατά πλειοψηφία , όπως αναμενόταν , πέρασε και πάλι από το δημοτικό συμβούλιο Λαμιέων το θέμα της σύμβασης του δήμου με τον Φ.Ο.Δ.Σ.Α Στερεάς για την αποκομιδή των απορριμμάτων .



Οι παρατάξεις της μειοψηφίας  επανέλαβαν  την θέση τους και την πρότασή του για επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων ενώ ο ανεξάρτητος  σύμβουλος κ. Κερπινιώτης  αποκάλυψε γιατί ανεξαρτητοποιήθηκε  κατηγορώντας τον συνδυασμό του για μεγάλη κοροϊδία εις βάρος των συμβασιούχων και για έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ της ομάδας της πλειοψηφίας .

Και ενώ η συνεδρίαση φαινόταν να κλείνει ομαλά  το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία  από την πλευρά του κ.Κερπινιώτη και του κ. Γιώργου κοτρωνιά ήταν αρκετό για να ανάψει φωτιές και εντάσεις αφού ο πρόεδρος Δήμος Χαλβαντζής  δεν δεχόταν το αίτημα χωρίς ωστόσο να το αιτιολογήσει .
Σύσσωμη η μειοψηφία  τον κατηγόρησε για μέγα λάθος .

Κατά την συνεδρίαση για το θέμα της αποκκομμιδής ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Κοτρωνιάς
αρχικά στην τοποθέτησή του αναρωτήθηκε για την εικόνα που έχουν δημιουργήσει οι παρατάξεις της μειοψηφίας στο θέμα της συνεργασίας .
<<Μου κάνει εντύπωση >> δήλωσε χαρακτηριστικά << γιατί αυτή η αλλαγή στο λάθος δεν μπορούσε να γίνει  με ένα τηλεφώνημα και έπρεπε να συνεδριάσει εκ νέου το δημοτικό συμβούλιο.>>
Ο κ. Κοτρωνιάς  επανέλαβε την θέση του για τις λάθος κινήσεις που έχουν γίνει στο θέμα μέχρι σήμερα σημειώνοντας  ότι κατά την γνώμη του << έχει χαθεί η μπάλα και δεν υπάρχει κανένα σχέδιο , κανένα πρόγραμμα για την διαχείριση των απορριμμάτων >>

Η κ.Μαρία Αντωνίου  έκανε λόγο για  προχειρότητα και  δουλειές του ποδαριού ενώ , όπως είπε ,   καταδυκνύεται  πόσο υποτιμάτε το ρόλο του δημοτικόυ συμβουλίου και με τραυματικές διαδικασίες
υποθηκεύετε και υπονομεύετε πράγματα . Ανοίγετε δρόμους περίεργους, κατέληξε .

Ο κ. Γιώργος Σαγιάς  τόνισε χαρακτηριστικά
<<..ακροβατείτε πολιτικά και εύχομαι να πετύχει γιατί πρέπει να μαζευτούν τα σκοπυπίδια . Λύση για μας είναι μόνο  μία . Να υπογράψετε νέες συμβάσεις με τους 47 εργαζόμενους ....>>

Ο κ. Παναγιώτης Στασινός  δήλωσε πως με αυτές τις αποφάσεις η δημοτική αρχή υποθηκεύει το μέλλον της πόλης ενώ μίλησε για κωλλυσιεργία στο θέμα της αποκομιδής .

Δημιουργούνται προβλήματα ακυρότητας της σύμβασης τόνισε ο κ. Τάσος Χρονάς  καλώντας και αυτός την δημοτική αρχή να προχωρήσει στην σύμβαση με τους απολυμένους .

Σκληρός και καυστικός ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ.Κερπινιώτης μίλησε για κοροϊδία  σε βάρος των συμβασιούχων από την πλευρά της δημοτικής αρχής  καθώς στην αρχή ο συνδυασμός μίλαγε με τα καλύτερα λόγια για την καθαριότητα της πόλης και τους συμβασιούχους της καθαριότητας δηλώνοντας ότι είναι μαζί τους .
<< Και ξαφνικά μισή ώρα  πριν το δημοτικό συμβούλιο χωρίς να έχει προηγηθεί συνεδρίαση του συνδυασμού της πλειοψηφίας για να συζητήσουμε την θέση μας  για την διαχείριση των απορριμμάτων κληθήκαμε να  ψηφίσουμε  τις απολύσεις  αυτών των ανθρώπων και την ιδιωτικοποίηση  των σκουπιδιών .
Αφού εμείς του πλέξαμε το εγκώμιο , τους κάναμε ήρωες  ξαφνικά  του πουλήσαμε.
Για αυτό ανεξαρτητοποιήθηκα  και αισθάνομαι πολύ καλά . Και αν μου δίνει το δικαίωμα το καταστατικό  του συμαβουλίου  ζητάω ονομαστική ψηφοφορία για να γραφτούμε  στην ιστορία της πόλης γιατί αυτή την καρέκλα δεν θα την πάρει κανείς στο σπίτι του . ...>>

Το λόγο πήρε  ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργος Κοτρωνιάς  ζητώντας και ο ίδιος ονομαστική ψηφοφορία .

Το θέμα ήταν αρκετό για να ανάψουν τα αίματα καθώς ο πρόεδρος κ.Χαλβαντζής δεν κατανοούσε  τον λόγο και τον τρόπο της ονομαστικής ψηφοφορίας σημειώνοντας ότι πάντα στα πρακτικά αναγράφεται το όνομα ακόμη και αν η ψηφοφορία γίνεται με ανάταση της χειρός .
Σύσσωμες όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας προσπαθούσαν να εξηγήσουν την διαφορά  της ονομαστικής ψηφοφορίας σημειώνοντας ότι υπάρχει και δεύτερη πρόταση η οποία πρέπει να περάσει απο ψηφοφορία .
Ο πρόεδρος του οργάνου δεν δεχόταν ούτε τις παρατηρήσεις ούτε τις ερωτήσεις ολόκληρης της μειοψηφίας  και έκλεισε ξαφνικά την συνεδρίαση με ψηφοφορία  προφορική .
ΟΙ ενστάσεις σύσσωμης της μειοψηφίας συνεχίστηκαν και με την λήξη της συνεδρίασης τονίζοντας προς στον πρόεδρο ότι διαπράττει ένα μεγάλο λάθος .

Να σημειώσουμε ότι από την συνεδρίαση απουσίαζε ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης

Δείτε  εδώ τα επίμαχα σημεία  του δημοτικού συμβουλίου


https://youtu.be/eVDsz95gH0I?t=4635