Στην Αταλάντη, συγκλήθηκε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Λοκρών με αφορμή τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2017 και το σχεδιασμό των δράσεων και ενεργειών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων (πλημμύρες, χιονοπτώσεις) του χειμώνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λοκρών, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Λοκρών ,οι Αντιδήμαρχοι ΔΕ Αταλάντης, Δαφνουσιών , Μαλεσίνας, οι εκπρόσωποι όλων των υπηρεσιών και των φορέων της περιοχής που έχουν αρμοδιότητα με το θέμα , ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Κος Αθ. Καρακάντζας με  τον Πρ/νο Εργοταξίων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας .

Στη σύσκεψη αναφέρθηκε αναλυτικά η συμμετοχή του κάθε εμπλεκόμενου φορέα στην αντιμετώπιση των ενδεχόμενων έντονων καιρικών  φαινομένων στο Δήμο Λοκρών. Μετά τον θετικό απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2017 έγινε ανταλλαγή απόψεων και τέθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση ενδεχόμενης εκδήλωσης έντονων καιρικών  φαινομένων στο Δήμο Λοκρών.

Ο Δήμαρχος Λοκρών κος Νικόλαος Λιόλιος τόνισε ότι ο Δήμος με τις υπηρεσίες του θα είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα και θα έχει την ευθύνη του συντονισμού των επιχειρήσεων. Στη συνέχεια ζήτησε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας να συνδράμουν αποφασιστικά με την αποστολή μηχανημάτων ή τη μίσθωση μηχανημάτων της ευρύτερης περιοχής από την Περιφέρεια για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων έντονων καιρικών φαινομένων.