Δεν υπάρχει θέμα συγχώνευσης του 6ου Λυκείου με το 5ο προκύπτει μετά την  χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων με την παρουσία και  του περιφερειακού διευθυντή εκπαιδευσης Χρήστου Δημητρίου αλλά και του προϊσταμένου  της δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης Σπύρου Πιλιτζίδη .



Στο δημοτικό συμβούλιο τοποθετηθηκαν μαθητές και γονείς  σημειώνοντας  ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στις προφορικές διαβεβαιώσεις  των  αρχών της εκπαιδευσης  ζητώντας γραπτή την απόφαση για μη συγχώνευση των  σχολείων .

Ο κος Δημητρίου κατά την τοποθέτησή του  δήλωσε χαρακτηριστικά  «…δεχόμαστε χτυπήματα πάνω και κάτω από την μέση..»  διευκρινίζοντας  ότι το έγγραφο για συγχώνευση του 6ου Λυκείου με το 5ο ήταν εκπρόθεσμο .
Παραδέχτηκε πως όντωςς ο κ. Πιλιτζίδης απέστειλε  τέτοια πρόταση αλλά απορρίφθηκε ομόφωνα από την πλευρά της Εκπαίδευσης και αποσύρθηκε .
<<....Εμείς δεν συζητούμε ούτε με ικασίες ούτε με υπονοούμενα ......>> δήλωσε .

Την συγκεκριμένη πρόταση  παραδέχτηκε και ο κ. Πιλιτζίδης  ο οποίος επίσης δήλωσε ότι απορρίφθηκε .
Σημείωσε όμως  ότι υπάρχει πρόβλημα και πρέπει  μελλοντικά να δοθεί μία λύση σημειώνοντας  ότι όταν πρόκειται για πόρους του δημοσίου θα πρέπει όλοι να είμαστε  πολύ προσεκτικοί .
Κάλεσε  μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο και τους φορείς να συνδιαμορφώσουν , όπως είπε , μία πρόταση  για τα κτιριακά προβλήματα και την εκπαιδευση .
<<....Σας  καλώ να συνδιαμορφώσουμε μία κοινή π΄ροταση για την αξιοποίηση των δομών η οποία θα είναι πιο αποδοτική ....>>  τόνισε χαρακτηριστικά .

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Δημήτρης Προύσαλης  αλλά και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο καταδίκασαν  τις αναφορές του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης για εισαγγελικές παρεμβάσεις στα σχολεία .

Η  Αντιδήμαρχος Λαμιεών Βίβιαν Αργύρη αναφέρθηκε στα γεγονότα,  σημειώνοντας  ότι ζητά σεβασμό  και όχι φόβο μετά τα  όσα έγιναν στο γραφείο της δευτεροβάθμιας  εκπαιδευσης .


<<...Το  Δημοτικό Συμβολύλιο  ούτε  εκφοβίζεται ούτε μπορεί να το προσβάλλουν... τόνισε ο δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σατυρογιάννης  ο οποίος είχε και μία στιγμή έντασης  με τον κ. Πιλιτζίδη  στην  δευτερολογία της συζήτησης  όταν ο κ. Πιλιτζίδης  δήλωσε με έμφαση ότι δεν απαντώ  σε  ερωτήσεις που αναφέρονται σε μένα προσωπικά .
Το ύφος και η απάντηση  εκνεύρισαν τον δήμαρχο Λαμιέων ο οποίος του απάντησε ότι οφείλει να σέβεται τον χώρο  και κάλεσε τον πρόεδρο να ολοκληρώσει το θέμα .
<<...Μου στερείται το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης ....>> σημείωσε  ο κ. Πιλιτζίδης .


Οι μαθητές πάντως αποφάσισαν να λήξουν την κατάληψη  και να επιστρέψουν  στα μαθήματά τους ελπίζοντας να είναι η τελευταία αναστάτωση που δημιουργείται στην εκπαιδευση ...