Μία απίστευτη ταλαιπωρία ανέμενε όλους όσους αποφάσισαν να φύγουν την Παρασκευή το απόγευμα για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.


Το έλλειμμα προετοιμασίας για να αντιμετωπιστεί η σφοδρή κακοκαιρία για την επέλαση της οποίας ήταν πλήρως ενημερωμένες οι Αρχές, αλλά και το γεγονός ότι επέτρεψαν σε όλα τα βαρέα οχήματα, νταλίκες και φορτηγά, να κυκλοφορούν ελεύθερα, παρά την αναμενόμενη αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου, κράτησαν επί ώρες σε καθεστώς ομηρίας τους εκδρομείς, άτομα τρίτης ηλικίας και μωρά παιδιά.

Οι εικόνες από το ύψος της λίμνης Υλίκης έως και τον Θεολόγο,  θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα, με τους ανθρώπους να ρωτούν με αγωνία ο ένας τον άλλον πότε και πώς θα απεγκλωβιστούν από τον εφιάλτη.

Στις 19:10 επίσημα ανακοινώθηκε ότι άνοιξε ο δρόμος στο Μαρτίνο, αλλά η πληροφορία αυτή δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.
 Μαρτυρίες εκδρομέων που είχαν την ατυχία να βρεθούν στο σημείο όπου διεκόπη η κυκλοφορία, εξηγούσαν πως η ουρά δεκάδων χιλιομέτρων που είχε σχηματιστεί νωρίτερα στα σύνορα του Νομού Βοιωτίας με τη Φθιώτιδα, ήταν κυριολεκτικά ακίνητη, ακόμα και μετά τις 20:00 το βράδυ.

Με λίγα λόγια, οι Αρχές ανακοίνωσαν πως το πρόβλημα διευθετήθηκε όταν το ίδιο το πρόβλημα ήταν σε πλήρη εξέλιξη.


Οι αρμόδιες αρχές αλλά και οι ιδιωτικές εταιρείες οι οποίες εκμετάλλευονται τους αυτοκινητοδρόμους οφείλουν εξηγήσεις στους πολίτες για τέτοιου είδους φαινόμενα.


Μάχη για τον απεγκλωβισμό

 Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση, κατά τις 20:00 σιγά-σιγά αποκαθίσταται η ροή των Ι.Χ. αυτοκινήτων να κινούνται με κατεύθυνση προς Λαμία και Θεσσαλονίκη, ενώ δίδεται μάχη για να απελευθερωθεί και το ρεύμα από τη Λαμία προς την Αθήνα με την απομάκρυνση των ΙΧ που ήταν εγκλωβισμένα.

Απίστευτη ταλαιπωρία και για τους οδηγούς προς Καρπενήσι  αφού τις απογευματινές προς βραδυνές ώρες  λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης χρειάσθηκε η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων .
Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες  καθώς η κίνηση διεξάγεται μόνο με αυτές .
Παράλληλα διεκόπη η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων .

Αντιολισθητικές αλυσίδες  χρειάζονται


Ευρυτανία

-Ε.Ο. Καρπενησίου –Λαμίας, από 3ο έως 8ο χλμ.
-Ε.Ο. Καρπενησίου –Αγρινίου, από 3ο έως 13ο χλμ. Ράχη Τυμφρηστού
-Επ. Ο. Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίστας, από 5ο έως 25ο χλμ..
-Επ. Ο. Καρπενησίου – Φουρνάς, από 5ο έως 40ο χλμ (Θέση Βράχος)
-Επ. Ο. Καρπενησίου – Αγρινίου ( μέσω Προυσού), από 35ο έως 45ο χλμ.
-Επ. Ο. Καρπενησίου-Στενώματος, από 3ο έως 40ο χλμ.
-Επ. Ο. Καρπενησίου-Φιδάκια, από 3ο έως 25ο χλμ.
-Επ. Ο. Καρπενησίου-Αγίας Τριάδας, από 1ο έως 35ο χλμ.
-Επ. Ο Φουρνά –Καρδίτσα, από 1ο έως 20ο χλμ.
-Επ. Ο. Καρπενησίου – Χ/Κ, από 1ο έως 15ο χλμ.

Φθιώτιδα

-Ε. Ο. Λαμίας – Καρπενησίου, από 20ο έως 64,7ο , χλμ. Απαγορεύτηκε η κίνηση στα βαρέα οχήματα.