Στον κεντρικό σχεδιασμό της Περιφέρειας για τον εκσυγχρονισμό και την  αναβάθμιση του Οδικού Δικτύου της Στερεάς Ελλάδας εντάχθηκε το έργο τοποθέτησης στηθαίων και κάθετης σήμανσης στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο της Φθιώτιδας που ξεκινά άμεσα.

 

Οι παρεμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού 210.000 ευρώ, προβλέπουν την αντικατάσταση κατεστραμμένων στηθαίων και την τοποθέτηση νέων με γνώμονα την αναγκαιότητα λήψης μέτρων προστασίας θέσεων ή τμημάτων και γενικότερα την βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων αυτών, προβλέπεται και η αντικατάσταση πινακίδων με νέες.

 

«Στόχος είναι το οδικό δίκτυο της Στερεάς Ελλάδας να γίνει απόλυτα ασφαλές για κατοίκους και επισκέπτες. Τις οικονομικές δυσκολίες ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε χρήματα για μεγάλα έργα, τις γνωρίζουν όλοι. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν επίσης είναι ότι γίνεται μία συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια για να εξοικονομούμε χρήματα μικρότερων, αλλά πολύ σημαντικών έργων που στο τέλος συνθέτουν το μεγάλο. Αυτές οι παρεμβάσεις μας συμπληρώνουν το ψηφιδωτό των δρόμων μας που κάνουμε αγώνα για να γίνουν ασφαλείς και σύγχρονοι. Δεν το βάζουμε κάτω, κάθε μέρα γίνεται ένα μικρό αλλά ουσιαστικό βήμα προς την κατεύθυνση υλοποίησης του σχεδίου μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, στην ενημέρωση για την τεχνικές λεπτομέρειες του έργου.