Μέσα σε μια ιδιαίτερη «ζεστή», φιλική και ζωντανή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Δράσεις Ζωής», στο cafe «Venezia» στην Λαμία, παρουσία αρκετού κόσμου, ιδρυτικών μελών, Φίλων Υποστηρικτών.

Χαιρετισμό έκαναν  ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νικόλαος Ζιάκας και ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Σπυρίδων Κυπριώτης που εξήγησε το πώς «γεννήθηκε» η ιδέα, αλλά και τον συμβολισμό του σήματος του συλλόγου.

Ομιλία Προέδρου - Ζιάκα Γ. Νικολάου

Φίλοι προσκεκλημένοι, μέλη του Συλλόγου, κυρίες και κύριοι, αγαπητά παιδιά.
 
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ανθρωπιστικού Οργανισμού «Δράσεις Ζωής», σας καλωσορίζω σε μια ιδιαιτέρως σημαντική για μας συνάντηση. Σας ευχόμαστε  καλή χρονιά, ευτυχισμένο, δημιουργικό και όσο το δυνατόν λιγότερο προβληματικό το 2018.
Η κοπή της πρώτης μας βασιλόπιτας είναι μόνο η αφορμή. Οι «Δράσεις Ζωής» είναι η αιτία. Το ότι βρισκόμαστε εδώ είναι σημαντικό. Μέσα σ’ αυτές τις  αντίξοες συνθήκες που ζούμε, εμείς εδώ σήμερα  τα αφήσαμε όλα  στην άκρη  γιατί μας συνδέει όλους μας κάτι κοινό. Το ενδιαφέρον για αλληλεγγύη και προσφορά!
Όλοι μας, πιστεύω, είμαστε άτομα με όνειρα και ευαισθησίες.
Προσφορά και αλληλεγγύη λοιπόν, σημαίνει, κάθε τι που κάνει ο άνθρωπος για να βελτιώσει και να «χρωματίσει» τη ζωή του.  Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κι εμείς. Η προσφορά μας είναι εθελοντική, πάνω από  συμφέροντα και  ματαιοδοξίες.
‘Εχουμε τόσα πολλά να κάνουμε! Ελάτε μαζί μας! Βοηθείστε μας, συμβουλεύστε μας, στηρίξτε μας!  
Ελάτε να υλοποιήσουμε τους στόχους του Συλλόγου.
Ενδιαφερθείτε. Γραφτείτε συνδρομητές-Φίλοι Υποστηρικτές, έτσι ώστε  να γίνουμε ένας δυνατός, εύρωστος και πολυπληθής σύλλογος.  Κι αν ακόμα δεν σας έχω πείσει για  την αναγκαιότητα της ύπαρξης  του εθελοντισμού στη ζωή μας, σκεφτείτε τα παιδιά. Έχουμε  τεράστια ευθύνη απέναντί τους!
Με αγάπη, αλληλοεκτίμηση και σεβασμό, κατανόηση και ανοχή αν χρειάζεται, μπορούμε  ο καθένας με τον δικό του τρόπο να συμμετέχουμε στην κοινή προσπάθεια να προσφέρουμε στον τόπο μας.
Εύχομαι να έχουμε Χρονιά καλή με Υγεία ψυχική και Σωματική, ενότητα με ισορροπία και αληθινές επιτυχίες!

Ομιλία Α’ Αντιπροέδρου
Κυπριώτη Α. Σπυρίδων

Ανθρωπιστικός Οργανισμός "Δράσεις Ζωής"

Πως "γεννήθηκε" η ιδέα
Η ιδέα του σωματείου γεννήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων διαφορετικών μεταξύ τους, οι οποίοι, όμως, ως πολίτες και ως γονείς, μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια όνειρα για την επόμενη γενιά. Έναν κόσμο με αξίες, ήθος, σεβασμό στο συνάνθρωπο και το περιβάλλον, πρόληψη και προαγωγή της υγείας, πίστη στην ομάδα και τη δημιουργία και έτσι το 2017 ιδρύσαμε τον οργανισμό "Δράσεις Ζωής", ο οποίος είναι Μη Κυβερνητικός και Μη Κερδοσκοπικός και ο κύριος κορμός του είναι ένα βαθύτερο αξιακό σύστημα βασισμένο στην αλληλεγγύη, την προσφορά, τη χαρά και την ομαδικότητα αποτελώντας πηγή έμπνευσης για τα μέλη. Με το όραμα να δημιουργηθεί ένα δίκτυο ανθρώπων με κοινή οπτική, πάθος για τη ζωή, νοιάξιμο για το συνάνθρωπο και σεβασμό στη διαφορετικότητα. Καθημερινός στόχος μας είναι η βιωματική επαφή μικρών και μεγάλων, πάνω στις βασικές αξίες και αρχές της ζωής μέσω της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και των κοινωνικών δράσεων σε διάφορους τομείς.

Συμβολισμός του σήματος μας

Το Δέντρο της Ζωής!
Οι ρίζες του είναι οι εμπειρίες του παρελθόντος, τα ακλόνητα θεμέλια που το κρατούν ζωντανό και όρθιο στη μάχη της επιβίωσης. Κι έτσι μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο οι ρίζες προχωράνε σε μεγαλύτερο βάθος, για να μπορέσουν να θρέψουν τους καρπούς της ζωής στο παρόν μεγαλώνοντας το ανάστημά του. Οι χυμοί επίσης που ρέουν στον κορμό και στα κλαδιά είναι απαραίτητοι, όπως το αίμα που ρέει στον άνθρωπο, για να δημιουργηθούν και να αναπτυχθούν στο μέλλον οι νέοι του βλαστοί. Τα φύλλα του, διαμέσου του αέρα, παράγουν θροΐσματα παράξενα, ήχους ιδιόμορφους, σαν να θέλουν να μας μιλήσουν.
Είναι ένα θαύμα της φύσης αυτός ο αέναος κύκλος δημιουργίας, που ξεκινά μέσα από τα σπλάχνα της γης μέχρι τη στιγμή που πάνω στα κλωνάρια θα ενσαρκωθεί ο καρπός της ζωής, όπως και οι δράσεις μας.
Ο άνθρωπος είναι ανά τους αιώνες επηρεασμένος και άμεσα εξαρτώμενος από τον περιοδικό κύκλο της βλάστησης. Η κάθετη ανάπτυξη του δέντρου και η ταύτισή του αρκετές φορές με το θείο έδωσαν μια άλλη όψη στην ανθρώπινη σκέψη και το συναίσθημα. Άλλωστε το δέντρο της ζωής, είναι και δέντρο της γνώσης.


Αξίζει να σημειωθεί, πως το φλουρί της βασιλόπιτας, στο οποίο αντιστοιχούσε συμβολικά ένα γούρι, ήτανε χορηγία της επιχείρησης «Κομηματοπωλείο Athanasios Vellios», στην γωνία Ροζάκη Αγγελή 20 & Κ.Μπακογιάννη, όπως επίσης και μια ιδιαίτερη εικαστική κατασκευή, μέλος του συλλόγου, κ. Γιούλας Καλπουζάνη.

Η Βασιλόπιτα ήτανε ευγενική χορηγία του ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟΥ «Μοσκαχλαϊδή», Αντιπροσώπου cafe «illy» στην Κ.Μπακογιάννη 14.

Τυχερός της βραδιάς ήτανε το ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου, Ιατρός Εργασίας κ.Νταντής Ηλίας.