Ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας «Τραχίνα» διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων και με τη στήριξη του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Εξερευνώντας τις μεγάλες αποστάσεις», το Σάββατο 24 φεβρουαρίου 2018 (ώρα 18:30) στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων, στην οδό Λεωνίδου 9 – 11.

Εισηγητές της εκδήλωσης θα είναι οι:

                Χριστόφορος Μερούσης, Πανελλήνιος Πρωταθλητής Μαραθωνίου Δρόμου

                Χαρά Σκουλαρίκη, Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

                Εύη Μπιλίκα, Μεταπτ. Φοιτήτρια Τμ. Φυσικοθεραπείας, ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

                Βιογραφικά Μερούση, Σκουλαρίκη, Μπιλίκα και ΤΕΙ Φυσικοθεραπείας

                Χριστόφορος Μερούσης

                Ο Χριστόφορος Μερούσης γεννήθηκε το 1982 στη Χίο. Ασχολήθηκε με τον στίβο από την ηλικία των 15 ετών το 1997. Έκτοτε πρωταγωνιστεί στους δρόμους αποστάσεων έχοντας επιτύχει μεγάλες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο, ως εξής:

1998 - 4ος στην παγκόσμια Γυμνασιάδα, 1999 - 8ος στους Παγκόσμιους Αγώνες Παίδων, 2001 - 3ος στους Ευρωπαϊκούς αγώνες Εφήβων, 2003 - 9ος στους Ευρωπαϊκούς αγώνες Νέων, 2003 - 8ος στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ανδρών, 2009 - 6ος στους Μεσογειακούς αγώνες Ανδρών.

Σε πανελλήνιο επίπεδο πέτυχε τις εξής διακρίσεις:

1997 - 1ος Πανελληνιονίκης Παμπαίδων, 1999 - 1ος Πανελληνιονίκης Παίδων, 2000 & 2001 – 1ος Πανελληνιονίκης Νέων & Εφήβων, 2003 – 1ος Πανελληνιονίκης Ανδρών & Νέων, 2005 – 1ος Πανελληνιονίκης Ανδρών Ανωμάλου Δρόμου, 2012 – 1ος Πανελληνιονίκης Ανδρών στα 10.000 μ., 2013 ως 2016 – 1ος Πανελληνιονίκης Ανδρών Μαραθωνίου Δρόμου, 2015 Νικητής του Μαραθωνίου της Αθήνας, 2016 - Μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας του Ρίο όπου προκρίθηκε με ατομικό ρεκόρ στον μαραθώνιο (2:19:00)

                Χαρά Σκουλαρίκη

Η Χαρά Σκουλαρίκη είναι Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, με Μεταπτυχιακό τίτλο στην Αθλητική Διατροφή και έχει ειδικευτεί στις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται αρκετά στην ενθάρρυνση της σωστής διατροφής στις ακαδημίες αθλήτικών ομάδων καθώς η σωστή διατροφή κατά την παιδική ηλικία χτίζει μια ισορροπημένη σχέση με το φαγητό και στην ενήλικη ζωή. Είναι ενεργή αθλήτρια μεγάλων αποστάσεων για περισσότερα από 15 χρόνια, με ιδιαίτερη αγάπη για το αγώνισμα του Μαραθώνιου δρόμου. Διατηρεί αδειοδοτημένο Διαιτολογικό κέντρο στην Αθήνα και προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει την αξία της διατροφής στην υγεία μέσω του προσωπικού blog Nutrinews.gr.

Εύη Μπιλίκα

Γεννήθηκα στην Νίκαια-Αττικής στις 16 Αυγούστου 1994 και μεγάλωσα στον Αλμυρό Βόλου από πού και είναι η καταγωγή μου. Το 2012 αποφοίτησα από Γενικό Λύκειο Αλμυρού και εισάχθηκα στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του τότε Τ.Ε.Ι Λαμίας και νυν Στερεάς Ελλάδας. Στα χρόνια των σπουδών μου έδειξα περισσότερο ενδιαφέρον για την αθλητική φυσικοθεραπεία ενώ διερεύνησα το κομμάτι του κινητικού ελέγχου και της κινητικής μάθησης.

Τα ενδιαφέροντα μου με οδήγησαν στην διεκπεραίωση πτυχιακής εργασίας με θέμα: «Διερεύνηση της αποτελεσματικότητας ειδικά σχεδιασμένου προγράμματος που βασίζεται σε αρχές κινητικής εκμάθησης, στην βελτίωση της στάσης της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης- περιπτωσιακή μελέτη». Παράλληλα, πραγματοποίησα πρακτική άσκηση στο τμήμα Φυσικοθεραπείας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Προς το παρόν, έχω διεξάγει 2 ομιλίες στο 26o Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας και στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εμβιομηχανικής (ΕΛΕΜΒΙΟ). Επίσης τον Ιανουάριο του 2017 ξεκίνησα να παρακολουθώ το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας «Προηγμένη Φυσικοθεραπεία». Οι ασχολίες μου αφορούν την συνεχή ενημέρωση μου πάνω στο κομμάτι της φυσικοθεραπείας μέσω του μεταπτυχιακού και της προσωπικής αναζήτησης γνώσεων. Σκοπός μου είναι η μεταλαμπάδευση γνώσεων που αφορούν την σύγχρονη τεκμηριωμένη φυσικοθεραπεία στην κλινική πράξη.