Μέλος του Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ρούμελης διοργανώνει για 21η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ για Σολίστες και Πρωταγωνιστές, παρουσιάζοντας στο κοινό της Λαμίας μονοπρόσωπες παραστάσεις που αφήνουν το αποτύπωμά τους στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ αυτά τα χρόνια, φιλοξενήθηκαν κορυφαίοι Έλληνες  ηθοποιοί και παρουσιάστηκαν σημαντικότατες παραστάσεις θεατρικών μονολόγων.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από την Τρίτη 27 μέχρι και το Σάββατο 31 Μαρτίου και θα φιλοξενήσει στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας καταξιωμένους καλλιτέχνες του θεάτρου.  Στη σκηνή θα ανέβουν οι  ηθοποιοί:  Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Γεωργία Ζώη, Δημήτρης Βερύκιος.

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 31/3/2018: «Το όνειρο ενός γελοίου» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

Ερμηνεύει ο  Δημήτρης Βερύκιος

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου: Ένας άνθρωπος βαθειά μελαγχολικός και απελπισμένος, που έχει χάσει το νόημα της ζωής, αποφασίζει να αυτοκτονήσει. Το βράδυ όμως, που είναι έτοιμος να το πράξει και βρίσκεται με το περίστροφο στο χέρι, αποκοιμιέται… Το όνειρο που βλέπει τον κάνει, όταν ξυπνάει, όχι μόνο να μην θέλει να πεθάνει αλλά να λαχταράει να ζήσει όσο γίνεται περισσότερο, αφού τού φανερώθηκε στον ύπνο του η «Αλήθεια της Ζωής» με όλες τις λεπτομέρειες! Κι αυτή την αλήθεια γυρίζει και κηρύττει παντού… Το κείμενο της παράστασης είναι θεατρική προσαρμογή του έργου του Ντοστογιέφσκι σε μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου, ενός από τους σημαντικότερους μεταπολεμικούς Έλληνες συγγραφείς και μεταφραστές έργων της ρωσικής λογοτεχνίας. 

Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος

Τιμές εισιτηρίων: 10€ και 5€ φοιτητές-άνεργοι-ΑΜΕΑ

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21:00

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 22310 33325 (γραφεία ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης) και 22310 23285 (ταμείο Δημοτικού Θεάτρου).