Κατά της δημοτικής αρχής στρέφεται η πρωτοβουλία ενεργών πολιτών ΠΕΠΛΑ για τις κατασκευές στην πλατεία Πάρκου  στη Λαμία.

Η πρωτοβουλία ενεργών πολιτών χαρακτηρίζει αδιανόητη την απόφαση σημειώνοντας  ότι  πλέον ο κάθε ένας μπορεί να χτίζει κατασκευές  εντός πλατείας!

Αναφέρει στην ιστοσελίδα της η ΠΕΠΛΑ:

Με μια αδιανόητη απόφαση της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής δίδεται πλέον η δυνατότητα σε οποιοδήποτε επιχειρηματία να χτίσει αυθαίρετη κατασκευή μέσα στις πλατείες της Λαμίας!

Η απόφαση, που είναι σε διαφορετική κατεύθυνση από όσα προβλέπει ο Κανονισμός Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων, παραδίδει για εκμετάλλευση χωρίς κανόνες και έλεγχο ζωτικό κοινόχρηστο χώρο της πόλης προσβάλλοντας τα δικαιώματα του δημότη.

Παράλληλα εξευτελίζει το Δημοτικό Συμβούλιο αφού αυτό δεν μπορεί να αντιδράσει σε εξόφθαλμες αυθαιρεσίες ενώ αναδεικνύει τα μεγάλα προβλήματα που έχει η δημόσια διοίκηση στην εφαρμογή της νομιμότητας καλλιεργώντας το αίσθημα της ανομίας και της αναρχίας στην Λαμία.

Στην εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής υπάρχουν οι εύλογες επισημάνσεις του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Παναγιώτη Φώσκολου οι οποίες αγνοήθηκαν μαζί με τις έντονες αντιδράσεις σύσσωμης της μειοψηφίας.