Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητούν οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες για τα ταμειακά διαθέσιμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ είναι έτοιμοι να βάλουν πλάτη και να δώσουν κάποια από τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Αρκεί, όμως, όπως διευκρινίζουν, η κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η διαδικασία και σε κάθε περίπτωση όχι μέσω αιφνιδιαστικών Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, για τον λόγο αυτόν επιδιώκουν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Οι δήμαρχοι όλης της χώρας την Παρασκευή το πρωί ενόψει της ψήφισης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από την βουλή.

Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Λουκάς Υπερήφανος αναβάλλει την προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση της περιφερειακής ένωσης δήμων Στερεάς προκειμένου άπαντες να μεταβούν στην Αθήνα. Οι υπηρεσίες των δήμων όλης της χώρας θα παραμείνουν συμβολικά κλειστές από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής, με εξαίρεση τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν έξω από τα δημοτικά καταστήματα σε ένδειξη συμπαράστασης και στήριξης στις κινητοποιήσεις της Αυτοδιοίκησης.

Ανάστατοι και οι υπάλληλοι στις Περιφέρειες κυρίως όσοι καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του μισθού τους με πρόσθετες αμοιβές από τα ταμεία των Περιφερειών.

Πηγή:lamiastar.gr