Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (παράρτημα Ανατολικής Στερεάς), ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας, το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΑΓΟΡΑ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ συνδιοργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του διακεκριμένου Αστροφυσικού και Επίτιμου Διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύση Π. Σιμόπουλου «Είμαστε αστρόσκονη: Σύμπαν, μια ιστορία χωρίς τέλος».

Η  εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 και ώρα 20.00μ.μ. στο ισόγειο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη Λαμία (Πλ. Ελευθερίας 13).

Ο διακεκριμένος Αστροφυσικός Διονύσης Σιμόπουλος αφηγείται τη μαγική και συναρπαστική ιστορία της ζωής των αστεριών από τη γέννηση ως την καταστροφή τους λέγοντας χαρακτηριστικά «Είμαστε όλοι μας αστρόσκονη, και κάποια μέρα θα ξαναγυρίσουμε στα άστρα. Κάποια μέρα θα υπάρξουν άλλοι κόσμοι, γεμάτοι με άλλα όντα, αστράνθρωποι σαν εμάς, που θα γεννηθούν από τις στάχτες ενός, κάποιου, πεθαμένου άστρου. Ενός άστρου που σήμερα το λέμε Ήλιο».

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ενώ οι κ.κ Γιώργος Πανταζής, Φυσικός-Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών (παράρτημα Ανατολικής Στερεάς) και Θεοφάνης Σμάνης, Φυσικός – Πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας θα προλογίσουν την παρουσίαση του βιβλίου.

Ο διακεκριμένος Αστροφυσικός Διονύσης Π. Σιμόπουλος θα μιλήσει για το αέναο ταξίδι της ύλης που απαρτίζει το Σύμπαν, θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.