Η δημιουργία έξυπνων πόλεων είναι το αποτέλεσμα συγκέντρωσης και συνδυασμού και των τριών μορφών ευφυΐας: της ανθρώπινης, των θεσμών καινοτομίας και της τεχνητής νοημοσύνης των ψηφιακών δικτύων και εφαρμογών. Με στόχο τη δημιουργικότητα και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Ο Δήμος Λαμιέων τα τελευταία χρόνια έχει σχεδιάσει και εφαρμόζει τη δική του ψηφιακή στρατηγική για την έξυπνη και διατηρήσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς με στόχο την ευημερία των πολιτών, και την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα στις παραγόμενες πολιτικές και δράσεις.

Τα αποτελέσματα που είναι ήδη ορατά έκαναν τον συντονιστή NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας Σπύρο Αρσένη που μετέχει στο Central Hackathon να επισημάνει με έκπληξη πως στη Λαμία ήδη υλοποιούνται καινοτόμες ιδέες και παρέχονται υπηρεσίες που είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα των έξυπνων πόλεων.

Αν και έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι να πιάσουμε τον στόχο μιας πραγματικά έξυπνης πόλης ευρωπαϊκού επιπέδου, εκφράζω την ικανοποίηση μου για την αναγνώριση από τους ειδικούς της μεγάλης προόδου που έχει συντελεστεί στο Δήμο μας τα τελευταία χρόνια.