Εμείς οι κάτοικοι 29 κοινοτήτων και Δήμων της Φθιώτιδας και Φωκίδας, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, στον Σ.Σ. Μπράλου και εκπροσωπούμε περισσότερους από 20.000 ανθρώπους, εκφράζουμε την οργή μας, για την διακοπή της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας στην περιοχή μας.

Διαδηλώνουμε, την αντίθεσή μας στην προοπτική, χιλιάδες πολίτες να χάσουν το δικαίωμα της μετακίνησης, από και προς την πρωτεύουσα μετά από 110 χρόνια.

Διαμαρτυρόμαστε, για την εγκατάλειψη των σιδηροδρομικών υποδομών του δικτύου Τιθορέας-Λιανοκλαδίου, που ήδη καταρρέουν και λεηλαντούνται συστηματικά.

Διεκδικούμε, την άμεση επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής Τιθορέας – Λιανοκλαδίου, δεδομένης της μονοπωλιακής σχέσης του τρένου με την περιοχή μας.

Καλούμε, τα συναρμόδια υπουργεία, τη διοίκηση του ΟΣΕ και των εταιρειών του, ΓΑΙΑ ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους, χωρίς υπεκφυγές και να κινήσουν ξανά τους συρμούς.

Αξιώνουμε, την κινητοποίηση και το αποφασιστικό ενδιαφέρον, απ’ όλη την πολιτική εκπροσώπιση της περιοχής μας, Δήμους, Περιφέρεια, Βουλευτές.

Δηλώνουμε, ότι θα συνεχίσουμε τις διαμαρτυρίες μας, μπροστά σε κάθε αρχή και κάθε υπευθυνο.

Καλούμε, τους εκπροσώπους μας στο κοινοβούλιο, να αποδείξουν πρακτικά τις ευαισθησίες τους, στο δίκαιο αίτημα της επανασύνδεσης της περιοχής, με το σιδηρόδρομο.

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΠΡΑΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜOY

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ – ΕΛΑΤΕΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ