Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το θέμα του ενάτου γυμνασίου αλλά και του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. απέστειλε ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Σαρακιώτης μετά  την δημοσιοποίηση του θέματος και των προβληματισμών που έχουν εκφραστεί από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Ανοιχτή επιστολή προς:

  • Δήμο Λαμιέων
  • Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας
  • Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας

Θέμα: «Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λαμίας και Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης»

Η αδυναμία εύρεσης κατάλληλων χώρων στέγασης για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λαμίας, καθώς και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Φθιώτιδας) αποτελεί ένα χρονίζον πρόβλημα, στο οποίο οφείλουμε όλοι να ενσκήψουμε. Η δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας και κυρίως των μαθητών, των γονέων, των σπουδαστών και της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι έντονη και απολύτως δικαιολογημένη.

Το πρόβλημα διογκώνεται λαμβανομένης υπόψιν της μετάθεσης των ευθυνών από πλευράς των συναρμόδιων φορέων, παρά τον εξαιρετικά χαμηλού δημοσιονομικού κόστους τρόπο επίλυσής του. Η ευθύνη βαραίνει συνολικά όλους όσους έχουν την καθ’ ύλιν αρμοδιότητα να εισηγηθούν και να αποφασίσουν για τη στέγαση των συγκεκριμένων δομών.

Είναι πλέον σαφές ότι η αποποίηση των ευθυνών δεν μπορεί να γίνει δεκτή από τους θιγόμενους πολίτες αλλά και από την ίδια την κοινωνία. Καλώ κάθε εμπλεκόμενο μέρος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και των θεσμών που υπηρετεί. Καλώ άπαντες να παραμερίσουν κάθε είδους διαφορά ή σκοπιμότητα και μέσω διαβούλευσης να δρομολογήσουν τη βέλτιστη δυνατή λύση. Να σταματήσει πια η υποκρισία, καθώς δικαιολογίες πλέον δεν υπάρχουν.