Επεξεργασία του νέου συστήματος αξιολόγησης προσωπικού έχει ξεκινήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

το οποίο αναμένεται να αλλάξει ριζικά και τον τρόπο επιλογής προϊσταμένων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ , το νέο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων θα βασίζεται στο αποκαλούμενο «γαλλικό μοντέλο», ενώ ως κορμός θα χρησιμοποιηθεί το «νομοσχέδιο Ραγκούση».

Βασικά στοιχεία της αξιολόγησης θα είναι οι γραπτές εξετάσεις αλλά και αντικειμενικά κριτήρια όπως είναι τα μόρια, τα πτυχία αλλά και η προϋπηρεσία του υπαλλήλου.

Ως προς τη συνέντευξη, ο ρόλος της πιθανότατα θα υποβαθμισθεί, ενώ δεν αποκλείεται να συνεκτιμάται απλώς ως συμπληρωματικό στοιχείο στο προφίλ του υπαλλήλου.

Εν συνεχεία ο προϊστάμενος κάθε τμήματος θα επιλέγει τους τρεις καλύτερους υπαλλήλους του και στη συνέχεια, όλοι οι υπάλληλοι του τμήματος θα ψηφίζουν τον καλύτερο εκ των τριών.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η φιλοσοφία του νέου συστήματος θα αφορά την «αξιολόγηση 360 μοιρών» και θα έχει ως στόχο την ταχύτερη εξέλιξη των εργαζομένων χωρίς να συνδέεται με τις αποδοχές ενώ δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, όπως συνέβαινε με την αρνητική αξιολόγηση του 15% που ίσχυσε την προηγούμενη χρονιά.

Σε περίπτωση που ένας υπάλληλος λάβει αρνητική βαθμολογία, μέσω της συνέντευξης θα αναζητούνται τρόποι βελτίωσης της αποδοτικότητάς τους είτε με μετεκπαίδευση είτε με την μετάταξή του σε άλλη θέση όπου θα μπορεί να αποδώσει περισσότερο.

Πηγή:lamiastar.gr