Site DSC4642 700x490

Σήμερα συμπληρώνονται 44 χρόνια από την 24η Ιουλίου 1974.

Ημέρα αποκατάστασης του δημοκρατικού πολιτεύματος στη χώρα μας, κορυφαία στιγμή της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας.

Τιμούμε όλες και όλους οι οποίοι, με πρωτεργάτη τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, συνέβαλαν στην αποκατάσταση και την εδραίωση τoυ δημοκρατικού μας πολιτεύματος, που οδήγησε στην οικοδόμηση της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας ως μέλος του πυρήνα της ενωμένης Ευρώπης.

Σήμερα, η χώρα πορεύεται σε ένα ρευστό, ομιχλώδες και με υψηλούς κινδύνους εξωτερικό και εσωτερικό περιβάλλον, με ανοικτά εθνικά και οικονομικά μέτωπα, με την κοινωνία απαισιόδοξη, εξουθενωμένη και ανασφαλή και με την ποιότητα της δημοκρατίας, τους θεσμούς διακυβέρνησης και τη διάκριση των εξουσιών να υπονομεύονται.

Όμως, οι επιλογές εκείνης της περιόδου μας προστατεύουν και σήμερα.

Έχουμε πλέον χρέος, διδαγμένοι από τα θετικά και από τα αρνητικά πεπραγμένα μας, να οικοδομήσουμε, με όνειρο και λογισμό, την Ελλάδα της αξιοπρέπειας, της ποιότητας, της αποτελεσματικότητας και της ευημερίας.

Ζητείται όραμα, στρατηγικό σχέδιο και προ παντός πίστη στις δυνατότητες, στην ιστορία και στην προοπτική της πατρίδας και των πολιτών της, μακριά από ψευδαισθήσεις, αυταπάτες, λαϊκισμό και παρασιτισμό.

Και αυτό πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση, πρωτίστως, στην κάθε μία και τον κάθε έναν από εμάς, αφού ο βαθμός επιτυχίας αυτού του μείζονος εθνικού στόχου εξαρτάται από όλους μας.

Πιστεύω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε!