IONIKA 1

Ο Δήμος Λαμιέων, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέας Μαγνησίας, την Ένωση Ποντίων Φθιώτιδας, το Πνευματικό Κέντρο Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου συνδιοργανώνουν τα «Ιωνικά 2018».

Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, από τις 7 έως τις 16 Σεπτεμβρίου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Νέα Μαγνησία Λαμίας.

Τα «Ιωνικά 2018» θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου με αγώνα δρόμου στις κεντρικές οδούς της Νέας Μαγνησίας και θα ολοκληρωθούν στις 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, με δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αθανασίου Διάκου.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00 στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και περιλαμβάνει ομιλία του κ. Σάββα Καλεντερίδη, αξιωματικού εν αποστρατεία, συγγραφέα και διευθυντή των εκδόσεων «Ινφογνώμων», με θέμα «Ο Γεωπολιτικός Ανταγωνισμός στη Μικρά Ασία και τη Μακεδονία. Ομοιότητες – Συμπεράσματα».

Η εκδήλωση θα είναι πλαισιωμένη με τραγούδια της Μικράς Ασίας και της Μακεδονίας από τη χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου, υπό τη διεύθυνση του κ. Δημήτρη Γκαραβέλη και με το θεατρικό μονόπρακτο «Η Σμύρνη» του κ. Οδυσσέα Γκοτζαμάνη.

Παραδοσιακούς χορούς θα παρουσιάσουν τα χορευτικά τμήματα παιδιών Δημοτικού και Γυμνασίου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Δημοτικού Σχολείου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μαγνησίας, με την επιμέλεια του χοροδιδασκάλου κ. Θανάση Πύργου, καθώς και ποντιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας με την επιμέλεια της κ. Ντίνας Μεργιά.