deda

Την έναρξη των συνδέσεων εμπορικών και οικιακών καταναλωτών στο δίκτυο φυσικού αερίου των πόλεων της Λαμίας (17 χλμ) και της Χαλκίδας (15χλμ) ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, έπειτα από τη συνάντηση εργασίας που είχε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ ΑΕ Θεόδωρο Τερζόπουλο, με αντικείμενο τον προγραμματισμό της υλοποίησης του έργου κατασκευής Δικτύων Φυσικού Αερίου.

Προτεραιότητα θα δοθεί αρχικά στα κτίρια δημοσίου ενδιαφέροντος και κυρίως στα σχολεία και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, με στόχο τη σταδιακή κάλυψη των αναγκών και των οικιακών και εμπορικών καταναλωτών.

Επιπλέον, στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ο κοινός σχεδιασμός για την προκήρυξη των διαγωνισμών εντός του επόμενου μήνα, με στόχο να ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2019 οι εργασίες του συνολικού έργου της κατασκευής δικτύων στη Λαμία, τη Χαλκίδα, τη Λιβαδειά, τη Θήβα, την Άμφισσα και το Καρπενήσι.

Ο κ. Μπακογιάννης, δίνοντας στη δημοσιότητα τα σημεία από τα οποία διέρχεται το υπάρχον δίκτυο, προέτρεψε τους κατοίκους να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και τόνισε χαρακτηριστικά: «Στη Στερεά Ελλάδα είχαμε συμφιλιωθεί με την ήττα μας. Με το γεγονός ότι το φυσικό αέριο διατρέχει την Περιφέρεια, αλλά καμία δική μας μεγάλη πόλη δεν έχει αυτό το προνόμιο. Πήραμε μια πολύ μεγάλη απόφαση, υψηλού ρίσκου, και γίναμε η πρώτη Περιφέρεια που ενέταξε ένα τέτοιο έργο στο Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα. Γι αυτό και πολύ γρήγορα έφτασε η ώρα για τις πρώτες συνδέσεις σε Λαμία και Χαλκίδα. Άμεσα, πάμε και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες. Κερδίζουμε σταδιακά το μεγάλο μας στοίχημα, την ενεργειακή αναβάθμιση ολόκληρης της Στερεάς. Τελικά, όταν θέλεις, γίνεται».